Stichting Intermobiel

Scootmobiel met kinderzitje

Scootmobiel met kinderzitje
Leverancier: Ligtvoet
Naam gebruiker: Marloes
Vergoed door: Wmo

scootmobel met kinderzitje scootmobiel met kinderzitje
Klik op een foto voor een uitvergroting

Omdat we nu twee kleine kindjes hebben heb ik weer nieuwe aanpassingen (fietskar en maxicosi) gekregen voor mijn scootmobiel zodat ik ze ook allebei kan meenemen. Zolang mijn jongste zoontje niet zelfstandig kan zitten wordt het Bobike fietsstoeltje vervangen door een Maxicosi. De hele ‘stellage’ die er destijds is aangemaakt om het stoeltje op te bevestigen is blijven zitten. Daarop is een nieuwe bevestiging gemaakt voor de Maxicosi. Aan de Maxicosi is ook een grote stang vastgemaakt om deze goed te kunnen bevestigen. Ik kan de Maxicosi dus ook echt alleen gebruiken op de scootmobiel, ik kan hem er wel afhalen maar ik kan de Maxicosi niet ergens neerzetten met mijn kindje erin. Door de stang kiept de maxicosi dan om. Volgens de leverancier van de scootmobiel (RVS) moest het perse een stoeltje van het merk Maxicosi zijn, anders kon het niet bevestigd worden.
Onder de bevestiging van het stoeltje en de Maxicosi is een soort trekhaak gemaakt. Hiermee kan ik de fietskar bevestigen. De fietskar is geleverd door RVS en deze hoort als het ware bij de scootmobiel. Daarom is dit ook de enige die door de gemeente vergoed werd. De bevestiging van de fietskar is wel verlengd omdat ik anders geen bochten kon nemen, de stang duwde dan steeds tegen de maxicosi of fietsstoel aan. Nu werkt het prima. Eigenlijk was in het begin de bedoeling om in de fietskar een babyschaal te plaatsen voor de maxicosi, en het fietstoeltje gewoon te laten zitten voor mijn oudste zoontje. Je hebt de baby dan lekker warm en beschut in de kar, dat vond ik toch een wat fijner idee. Maar daar wilde de leverancier niet aan meewerken. I.v.m. aansprakelijkheid wilden RVS, Ligtvoet en de gemeente zich daar de vingers niet aan branden. Daarom is uiteindelijk voor deze oplossing gekozen.
Ik heb deze aanpassingen wederom volledig vergoed gekregen door de gemeente. Ligtvoet heeft alles aangepast en afgeleverd. RVC is de leverancier van de scootmobiel en fietskar. Op het moment dat onze jongste goed zelfstandig kan zitten wordt de maxicosi weer vervangen door de fietsstoel. Het was in het begin heel erg wennen, want de fietskar en de maxicosi zijn samen een stuk langer dan de scootmobiel. Het lijkt wel of je in een trein rondrijdt ;-)) We krijgen ook veel bekijks moet ik zeggen! Ik heb wel gauw genoeg nog een rechter spiegel aangevraagd. De fietskar is namelijk breder dan de scootmobiel, en ik kon helemaal niet zien hoever ik nu van de stoeprand of andere weggebruikers reed. Dat voelde in het begin niet echt veilig. En ik heb zelf een aantal fietslampjes gekocht en deze op de kar bevestigd omdat er geen verlichting op zit. Nu met de spiegel, verlichting en heel wat ervaring rijker voelt het allemaal prima! Ik rijd wel iets voorzichtiger, normaal ben ik een beetje een scheurpiloot… Maar het voelt helemaal veilig, en ik ben natuurlijk super blij dat ik met onze jongens op stap kan!

Geplaatst: juni 2010