Stichting Intermobiel

Tel je lichtpuntjes

tekening tel je lichtpuntjes lodewijk Koster

Tel ze…….

 

Als je door de bomen het bos niet meer ziet geef dan niet meteen op. Zoek en graaf tot je ergens kleine lichtpuntjes vindt want ik weet zeker dat ze er zijn. Het zoeken kan soms even duren. Het hoeft ook niet groot te zijn om er te zijn.

 

Besef de waarde van een dak boven je hoofd hebben en dat je in een land woont waar het veilig is en waar je niet dagelijks de schuilkelder in moet na een luchtalarm.

 

Als je de kraan opendraait komt er water uit, dat ook nog eens drinkbaar is. Het is voor ons zo vanzelfsprekend maar dat is het op veel plaatsen op deze aarde niet.

 

Een goede vriendin verliest langzaam haar haar en als ik zeur dat mijn haar niet goed zit dan denk ik direct aan haar en zeg tegen mezelf ben blij dat je nog al je haar hebt, dus stop met zeuren!

 

Een andere vriendin is eenzaam. Haar partner is weinig thuis en hij is er niet op de momenten dat ze juist zijn steun nodig heeft. Ik heb het geluk dat ik altijd op mijn vriend kan vertrouwen. Hij staat dag en nacht voor me klaar en zeurt nooit als hij ‘s nachts wakker moet worden om me te helpen.  

 

Kijk ook eens naar de mensen om je heen die er voor je zijn want dat biedt geen zekerheid. Vergeet zeker ook je huisdieren niet want die kunnen van onschatbare waarde zijn. Ze zijn er altijd voor je. Ze zeuren niet aan je hoofd en geven je onvoorwaardelijke liefde en warmte.

 

Prijs de kleine dingen zoals een gevulde maag, wat tegenwoordig ook in Nederland helaas geen vanzelfsprekendheid meer is, of geniet van de warmte van je kachel of een lekkere deken, want er slapen ook mensen buiten in de vrieskou of in hun auto.

 

Geniet van de natuur als er een mooie vogel of vlinder voorbijkomt, een regenboog of als uit een bloembol een mooie bloem verschijnt. Ervaar de seizoenwisselingen die je in de natuur terug ziet komen in boombladeren die verkleuren en er uiteindelijk afvallen en in de lente weer terugkomen.

 

Zo wordt het donker toch iets minder donker en is er aan het einde van de tunnel licht te zien. Soms zul je het ook echt niet zien maar ik hoop met heel mijn warm hart dat je er een vindt, zeker als je het hard nodig hebt. Gebruik je vingers dus en tel je zegeningen. Ik hoop dat je aan een hand niet genoeg hebt.

 

Veroni Steentjes

grafische bijdrage Lodewijk Koster
Mobiel Magazine