Stichting Intermobiel

Aanpassingen

In deze rubriek kan je een vraag stellen aan de ergotherapeute Susanne Maas. Ook vind je hieronder een algemene vraag beantwoordt die wij voorheen aan de RTD hebben gesteld.

Aanpassingen is een onderwerp dat van grote betekenis kan zijn als je een handicap hebt. Aanpassingen heb je soms gewoon nodig. Maar met de juiste aanpassingen kan je een deel van je zelfstandigheid ook weer terug krijgen. Alleen is het soms moeilijk om te weten welke aanpassingen geschikt voor jou zijn en waar je ze moet aanvragen. Ook is vaak onbekend wat er allemaal mogelijk is op het gebied van aanpassingen. Dat is ook de reden van het ontstaan van de fotohoek. Hier vind je aanpassingen met foto's met uitleg van de gebruiker. Het gaat veelal om op maat gemaakte aanpassingen. Informatie over standaardaanpassingen vind je in de handywijzer die ook op onze site staat.

Stel je vraag dus aan Susanne de ergotherapeute.  Heb je dus een vraag over aanpassingen, schroom dan niet om deze aan Susanne voor te leggen! 

Ergotherapeute: Mijn naam is Susanne Maas (32 jaar). Ik ben in december 2000 als ergotherapeut afgestudeerd aan de Hogeschool Zuyd. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie en ik heb een bewijs van periodieke registratie Kwaliteitsregister Paramedici ex. art. 34 Wet BIG. Naast het werken in mijn eigen praktijk met zowel kinderen als volwassenen, ben ik ook nog werkzaam als ergotherapeut in een verpleeghuis in Noord-Limburg. In Weert neem ik deel aan het multidisciplinair samenwerkingsverband Weert (kortweg MDS Weert). Vanuit dit samenwerkingsverband wordt op een geïntegreerde wijze zorg geboden in de eerste lijn aan cliënten met onder andere neurologische aandoeningen.

Ik wil graag een bijdrage leveren aan de kwaliteit van zorg en aan het zelfstandig
functioneren van cliënten om een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te
bereiken. Dit betekent maatwerk. Voor meer informatie kijk op www.ergotherapieweert.nl. Een interview met mij kun je hier lezen. 
Susanne Maas, ergotherapeute in Weert

Algemene vraag van Intermobiel
: Bij wie vraag ik een omgevingsbesturing aan en hoe? Kan ik een omgevingsbesturing eerst uitproberen, voordat het wordt aangevraagd of moet bij de aanvraag al bekend zijn dat ik weet welke soort omgevingsbesturing ik nodig heb?

Antwoord RTD Het Dorp:
Dit moet je zelf aanvragen via de huisarts, revalidatiearts, of rechtstreeks bij de zorgverzekeraar met een offerte van bijvoorbeeld RTD Het Dorp in combinatie met een medische verklaring. Een hulpmiddel als omgevingsbesturing wordt altijd vooraf doorgesproken met alle betrokkenen en met de gebruiker uitgeprobeerd. Bij de aanvraag moet het programma van eisen bekend zijn.

  Klik hier voor de oude beantwoorde vragen door de RTD op het gebied van aanpassingen