Stichting Intermobiel

Stempelen

Stempelen is een van mijn vele hobby’s. Veel mensen weten niet wat dit inhoudt. Ze kijken raar op als je dat als hobby hebt. Vandaar dat ik er hier over wil vertellen. Stempelen is niet simpel een stempeltje zetten op papier en klaar. Het houdt zo veel meer in dan dat. Je hebt ontzettend veel technieken in het stempelen.

Stempelafdrukken kan je mooi inkleuren met aquarel-potloden. Dit zijn potloden die in contact met water verf wordt. Wat heel subtiel is. Wat ook een mooi effect geeft is embossing-poeder. Als je een stempel zet, dan strooi je over de nog natte afdruk wat embossing-poeder. Dit papier verwarm je, bijv. door boven (niet in!!) een broodrooster te houden. Dan smelt het, en krijg je een heel mooi 3d effect.

Een kaart gestempeld met theo koeien

Stempelen kan op alles: flessen, kaarten, opbergdoosjes etc. Dus het heeft ontzettend veel toepassingen

Er bestaan diverse technieken om te stempelen:
- scenery stamping:
- Spotlight techniek
- Masking
- Ghost techniek
- etc. etc.
Stempel in antieke oudheid

Wat ik leuk vindt aan het stempelen?
• De kunstwerken verschijnen onder je handen
• Een heerlijke ontspannende bezigheid
• Je kan het variëren met zo veel technieken

Het nadeel is dat stempels wel ontzettend duur zijn. Daarom ben ik overgegaan op “unmounted” stempels. Dit zijn stempels zonder een houten blok. Dus alleen het rubber zelf. Die zijn een stuk goedkoper. Deze stempels kleven aan een acrylblok en kan je er zo weer afhalen. Zo kun je wisselen met stempels. Ook zijn er stempels waar je werkt met een klittenband-systeem.

Het aantal verkrijgbare stempels zijn enorm! Dus voor elk wat wils. Het is moeilijk uit te leggen wat het stempelen precies inhoudt.
Echter als je eenmaal met stempelen bent begonnen dan heb je het stempelvirus al gauw te pakken. Dus pas op!

Groetjes Marianne
Verjaardagskaart stempel

Stempel3