Stichting Intermobiel

Prietepraatjes 11

Kaars aanblazen
Met de zomerdagen heb je op je terras in de tuin je tuinstoelen met tafeltje staan. Wij dus ook.Op die tafel staat een grote geurkaars om de muggen op afstand te houden.Althans dat is de gedachte erachter, maar ook de gezelligheid speelt daarin een rol. Onze Niels (3) ziet de kaars staan en zegt spontaan: “Mama, ik wil de kaars aanblazen.
Johan

Hoe krijg je een baby 
Terwijl wij in de wachtkamer zitten te wachten op papa. Begint Shifra (3) over de vraag hoe dat dan gaat als ze een baby krijgt. Ik leg uit dat ze dan iemand tegenkomt die ze erg lief vindt, gaat trouwen en dan kan er een baby komen als je knuffelt.
Ja maar mam je kan toch niet zomaar met iedereen trouwen? Ik zeg nee dat kan niet je trouwt met iemand die je heel lief vindt…oooh is dan het antwoord: "dan trouw ik met papa als ik groter ben."
  
Elsa
Slaap je boven? 
Ik had de kinderen uit de buurt weer een keertje bij me binnen. Ze hadden me uitgezwaaid toen ik naar mijn ouders gingen. Toen ik terug kwam van het uitje en binnen was, vroegen ze aan Emile hoe het geweest was. Emile zei vraag, maar even aan haarzelf dus ga maar naar binnen. Met zijn achten waren ze binnen. In de woonkamer stond ik met bed en Emiles bed. Ze vroegen aan me je slaapt zeker boven? Ik heb ze daarna het huis laten zien. Toen kwamen ze er inderdaad achter dat we geen boven hebben. Toen ik zei hoe moet ik met bed de trap op om boven te  komen, begrepen ze dat het niet kon. Een boven is blijkbaar zo gewoon voor ze dat ze ervan uitgaan dat iedereen een boven heeft. Ze vonden daarom ons huis erg boeiend en interessant. Vooral dat ze rondjes konden rennen van de woonkamer- slaapkamer- door de douche, door de hal om weer in de woonkamer uit te komen.
Veroni
TicTac 
Niels (3) heeft een TicTac-doosje gekregen. Iedere keer als hij een TicTac-snoepje in zijn mond doet, bijt hij hem direct stuk. Papa zegt hem dat hij daar eerst op moet sabbelen. Daarop reageert Niels: “Dat doet mijn mond niet.”
Johan

Je bent zeker zo geboren? 
Een jongetje van een jaar of zes vroeg aan me: je bent zeker zo geboren. Toen ik het kort uitlegde en vertelde dat hij ook zoiets kon krijgen, antwoordde hij ; ik hopelijk niet. Goudeerlijk dus.
Veroni
Boodschappen opruimen  
Shifra (3) hielp papa pas mee met de boodschappen opruimen. Ik natuurlijk trots en ik maak een opmerking van meid wat kun je goed helpen. Als wij jou toch niet hadden, klinkt het uit de keuken: "nou dan waren jullie met z’n tweeën".
Elsa

Klimrek 
We hebben sinds kort een schoenenrekje in de gang staan. Amber (8) ziet dat staan en zegt hebben jullie een nieuw klimrek.   
Jo-Ann
Scheveningen 
We waren op vakantie in een bungalowpark in Kijkduin nabij Den Haag. Op een dag hebben we ook een bezoek gebracht aan de boulevard van Scheveningen. Scheveningen is blijkbaar voor kinderen een moeilijk woord om uit te spreken. Niels (3) noemde het ‘Schevedingen’.
Jesper (5) noemde het in een telefoongesprek met zijn oma ‘Scheveneven’. Hij vertelde zijn oma wat hij die dag gedaan had en waar hij was geweest.
Johan

blok    naar 10          naar menu          naar 12