Stichting Intermobiel

Computer aanpassingen van meubilair, hardware en sofware tot bediening

MEUBILAIR, SOFTWARE,  BEDIENING

 MEUBILAIR:

 


Pijl omhoog
 

PC-bedtafel (2)
Gemaakt door: Het Roessingh revalidatietechniek
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: zorgverzekeraar

Foto: PC-Bedtafel 1 Foto: PC bedtafel 2 Foto: PC Bedtafel 3
Klik op de foto voor een uitvergroting

Ik heb deze tafel van 1996 tot 2004 gebruikt. Inmiddels heb ik dus een nieuwe. Deze pc tafel is gebouwd toen ik in het revalidatiecentrum lag in Enschede. De pc tafel gaat van de zijkant over het bed heen. Zo komt het toetsenbord en beeldscherm dus voor de persoon te staan die op bed ligt. Het is een redelijk groot gevaarte. De tafel heeft twee grote poten die dus onder het bed gaan. Je kunt hem er dus ook weer onder vandaan halen en dan stond hij naast mijn bed. (foto links) De PC-systeemkast staat op de zijkant van de PC-tafel. In mijn geval aan de rechter zijde. Dit zorgt voor het tegengewicht van alles wat bovenop de tafel staat, anders kantelt de tafel. Vanuit bed gezien ging de pc tafel er ook vanuit de rechterkant onder. Dat kan je ook anders instellen.

De monitor staat dus boven op de PC-tafel. Zeker met die oude grote monitoren is het best een flinke tafel zowel qua grootte als zwaarte. Ook had ik bovenop de geluidsboxen staan en een doosje voor de diskettes en cdroms. Toen ik deze tafel kreeg, was alles nog heel groot zoals de geluidsbox en het beeldscherm. Inmiddels hoeft dat niet meer. Op het schuine deel kun je het toetsenbord zetten (foto rechts). Dit is ook allemaal in te stellen. Zowel qua hoek als hoeveel het schuine deel naar je toe moet staan, de afstand dus. Op de foto in het midden zie je de hele PC-bedtafel zonder benodigdheden. Ik heb deze PC-bedtafel niet meer nodig en ben blij dat ik hem uitleen aan iemand die er veel aan heeft. Dat is nu exact wat het doel van de stichting is!  


 Pijl omhoog

Computer tafel
Leverancier: Welzorg
Naam gebruiker: Petra Zwier 

 Foto: Computer tafel
Klik op de foto voor een uitvergroting

Om te kunnen computeren, heb ik mijn computer op een tafel staan die over het bed kan worden gereden. De tafel komt van Welzorg.


Pijl omhoog

Printer kastje
Naam gebruiker: Petra Zwier
Vergoed door: zelf betaald 
Foto: Printerkastje
Klik op de foto voor een uitvergroting

Behalve de computer staat ook de printer op een mobiel kastje. Als ik de printer nodig heb, wordt deze naar mijn bed gereden. Het verrijdbare kastje is van Ikea.  


 

Pijl omhoog

PC bedtafel met draaibare arm 
leverancier draaiarm Ergotron
Aanpassing gemaakt door; RTD Het Dorp
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: zorgverzekeraar

Foto: PC bedtafel  Foto: Bedopstelling Foto platbeeldscherm met verkleind toetsenbord eronder
Klik op de foto voor een vergroting

Ik heb deze pc tafel sinds een jaar. Tegen mijn bed aan staat een kastje waar bovenop de printer staat. In het kastje staat ook de systeemkast van de pc. Zo kan ik vanuit bed mooi goed bij de printer en kan ik ook een cd of diskette vervangen. Tevens kan ik daar wat spullen opbergen die ik vaak gebruik en dus bij de hand wil hebben om zo zelfstandig mogelijk te kunnen zijn. (zie foto links)

Op de linkerhoek van de tafel is een draaibare arm van Ergotron bevestigd. Deze arm kun je in allerlei standen en hoeken draaien. Aan de arm is een LCD monitor scherm 17 inch gemaakt met een verkleind toetsenbord. Het toetsenbord is op zo’n manier aan het scherm gemaakt dat het toetsenbord ook nog op verschillende manier ingesteld kan worden: hoger, lager, naar voren of naar achteren. Ook de hoek van het toetsenbord is te verstellen. (zie foto rechts) Dit heeft de RTD Het Dorp gemaakt. Nu ik wat meer handfunctie heb, kan ik zelf het toetsenbord wat wegduwen zodat ik er niet de hele dag onder hoef te liggen. Het naar je toe halen, is wat moeilijker en dat lukt me ook niet altijd. Vandaar dat ik er een keycord (rode kleur) aangemaakt heb waardoor ik hem wel naar me toe kan halen als hij een klein stukje weg is. Zowel de arm is makkelijk weg te draaien als het kastje zelf. Dit is voor de verzorging wel erg handig. Ze kunnen dus altijd goed bij me komen voor de zorg.

Ik kan dus zo ideaal vanuit mijn bed computeren en typen zonder dat ik massaal opgesloten zit. Het heeft de nodige moeite gekost, omdat de tafel eerst werd afgewezen bij Amicon en daarna heeft het erg lang geduurd voordat de RTD iets had gemaakt waarmee ik kon werken, maar nu het allemaal oké is ben ik er ook heel erg blij mee. (zie foto rechts)

Tips:

  • Als je bedlegerig bent, heb je vaak een pc-tafel nodig die over je bed kan. Bij mij werd de aanvraag eerst afgewezen bij Amicon, maar geef niet op en leg je situatie duidelijk uit. Geef aan dat je leef-, woon- en werkomgeving zich in en om je bed bevindt en dat er andere gevaarlijke situaties ontstaan.
  • Voeg desnoods een persoonlijke brief met uitleg toe aan de aanvraag van de huisarts. Op het standaardformulier is namelijk ook geen ruimte voor uitleg. Het kan wel geen standaardaanpassing zijn, maar jij hebt ook niet om je bedgebondenheid evraagd.
  • Bij een pc-aanvraag of toebehoren-aanvraag (spraakherkenning of skippy) aan de zorgverzekeraar noem dan niets over studie, want dan kunnen ze je weer naar het UWV doorverwijzen.

 


 naar boven

Laptoptafel
Leverancier: Movi
Naam gebruiker: Johan Fiddelaers
Vergoed door: Volledig vergoed door CZ
laptoptafel1 laptoptafel2 laptoptafel3 laptoptafel4
Klik op de foto voor een vergroting

Ergotherapeut Susanne Maas (zie vraagbaak) heeft voor mij een laptoptafel aangevraagd bij de ziektekostenverzekeraar CZ. Deze aanvraag werd in eerste instantie afgewezen, maar de ergotherapeut nam daar geen genoegen mee. Op haar verzoek heeft CZ grondig de regels van vergoedingen bestudeerd en bleek dat de aanpassing wel degelijk onder de vergoedingen valt. Zo werd de aanvraag alsnog toegewezen. Via het bedrijf Atlas werd de laptoptafel besteld bij Movi in Den Haag. Movi heeft de laptoptafel voor mij op maat ontworpen en gemaakt. Daarna monteerden ze de laptoptafel bij mij thuis. Deze is aan mijn bed is bevestigd. Het is een zeer stevige constructie, wat wel zo prettig is met 2 jonge kinderen in huis. De gehele procedure (van aanvraag tot montage) nam ruim een half jaar in beslag. Het blad kan eenvoudig weggeduwd worden of naar je toe getrokken worden (zonder al te veel kracht). Het blad is ook naar eigen wens kantelbaar. Wil je dit zelf doen dan is daar wel een beetje kracht bij nodig. Het fijne van deze constructie is, dat ik de benen vrij kan bewegen. Dit is wel zo prettig met de uitstralende pijn in de benen. Je voelt je niet ‘gevangen’.