Stichting Intermobiel

Software

MEUBILAIR,  SOFTWARE,   BEDIENING 

 SOFTWARE:


Pijl omhoog

 

Mousecage
Geleverd door: Mouse cage
Vergoed door: Niet, de MouseCage kost Eur 29,95
Klik hier voor meer informatie over installatie en gebruik

Bediening mouse cage

MouseCage is een revolutionair nieuw computerprogramma waarmee mensen met bevende, trillende of schuddende handen toch gewoon hun computermuis kunnen gebruiken. MouseCage is in een handomdraai geïnstalleerd en vereist verder geen aanpassingen aan de pc. U blijft dus uw eigen muis gebruiken.

MouseCage is bedoeld voor mensen die lijden aan Essentiële (familiaire) Tremor (ET), Multiple Sclerose (MS), de ziekte van Parkinson of een andere aandoening die schuddende of bevende handen veroorzaakt, of maakt dat uw vinger af en toe ongewild een muisknop indrukt. Op het moment is MouseCage beschikbaar voor Windows 2000 en Windows XP. Uu kunt MouseCage 7 dagen gratis uitproberen. Pas na die 7 dagen hoeft u te beslissen of u MouseCage wilt aanschaffen. Klik hier om het programma te downloaden.  

 


 

Pijl omhoog

Skippy
Geleverd door: RTD Het Dorp
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: zorgverzekeraar
PDF folder Skippy

Foto: Skippy
Klik op de foto voor een uitvergroting
Bron foto
Skippy is een woord voorspeller programma ofwel woord predictie software. Het voorspelt dus wat je gaat typen en beperkt daardoor je toetsaanslagen. Als je het geïnstalleerd hebt, kan je zo’n beetje vanuit alle windows toepassingen hulp krijgen bij het typen. Als je begint te typen, dan geeft Skippy meteen een lijst met een aantal woorden die je mogelijk wilt maken. Stel je tikt een ’h’ in, dan geeft hij heel veel woorden die beginnen met een ’h’. Elke keer als je een letter erbij typt wordt het voorspelling-lijstje aangepast. Zo ook bij het volgende woord.

Op de site van de makers van "skippy" zie je duidelijke voorbeelden hoe het programma die woorden voorspelt. Vele mensen kennen wel de spraakherkenning programma’s, maar dit programma heeft een hele andere insteek.

Oorspronkelijk is het programma gemaakt voor mensen met dyslexie, omdat je op deze manier minder fouten maakt in de spelling. Maar, het is ook uitermate geschikt voor mensen met een hand/arm beperking. Het beperkt je toetsaanslagen aanzienlijk! Mensen die wel wat met het toetsenbord om kunnen gaan maar niet te intensief. Download de demo van Skippy. 


 

 

 

Pijl omhoog

Click it
Naam gebruiker: Petra Zwier
Vergoed door: gratis

Foto: Click it
Klik op de foto voor een uitvergroting

Ik gebruik het programma click- it om teksten in te voeren. Dit kan door muis over het scherm te bewegen of via andere invoer. Click it is gratis te downloaden. Je vindt daar nog veel meer makkelijke hulpjes.

 


Pijl omhoog

Spraakherkenning
Naam gebruiker: Nynke van der Hoek
Vergoed door: zorgverzekeraar

PDF folder spraakherkenning
Foto: Spraakherkenning

De computer bedien ik met de spraakherkenning. Dit betekent dat ik tegen de computer praat en de computer de tekst op het scherm invoert. Ook heb ik een aantal commando’s die ik kan zeggen. Als ik bijvoorbeeld zeg “Klik sluiten” sluit het actieve venster. Hiervoor gebruik ik het spraakprogramma Dragon NaturallySpeaking. Dankzij de spraakherkenning is het mogelijk zonder je handen te gebruiken de computer te bedienen.
 


 

  • Lennie over verschillende Dwell click programma's

     
  • Verschillende versies van Dragon spraakherkenning

    Lennie deelt haar ervaring met verschillende spraakherkenningversies van Dragon.