Stichting Intermobiel

Seksualiteit

Op deze pagina vind je ervaringen van mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte op het gebied van seksualiteit. Denk aan vragen als: Is de seks veranderd na je fysieke beperking? Is het minder geworden of alleen anders? Wat is je ervaring met seksspeeltjes? Geeft het een toevoeging aan je seks leven? Wat als je alleen bent en geen partner hebt en een handicap hebt, heb je zelf zin in seks? Kan je jezelf bevredigen? Zou je hiervoor een vibrator gebruiken? Of heb je daar moeite mee? Trek je nog sexy kleding aan als je daar hulp bij nodig hebt van een ander of heb je zoiets van laat maar ziitten of ik wil niet dat de verzorgenden dat zien? Laat je je leiden door je handicap of juist niet? Wat als een erotische hulpverlening mogelijk zou zijn, zou je er gebruik van maken? Als er een aangepaste vibrator zou bestaan, zou je die dan aanschaffen als je hem zelf kunt bedienen?

Ervaringen:

Algemeen:

  • In de tijd dat ik alleen was en geen partner had, heb ik wel af en toe een vibrator gebruikt. Alleen kreeg ik het ding erg moeilijk aan met mijn beperkte handfunctie. Ik vond het ook moeilijk dit ergens op te ruimen waar de verzorging niet in kwam en mijn ouders ook niet. Ik heb zelf door mijn chronische pijn veel minder behoefte aan seks dan voorheen zonder handicap. Ik zou dus zelf geen man in huis halen om me te bevredigen. Dan maar met vibrator of geen seks. Ik zou me dan erg kwetsbaar voelen en bang zijn om misbruikt te worden, seksueel of op een andere wijze in de zin van het stelen van spullen.
     
  • In de tijd dat ik in een woonvorm woonde, was er een bewoner die vrouwlijk bezoek kreeg van de erotische hulpverlening dus. Als hij dit bezoek kreeg, vertelde de verzorging dat door zonder gene. Ik vond het erg ongemakkelijk en totaal onbelangrijk. Wat hij doet, moet hij weten! Ik vind dat dit soort zaken erg privacy zijn en niet rond verteld horen worden. Dat maakt de drempel alleen nog maar hoger om van deze hulpverlening gebruik te maken.
     
  • Natuurlijk is de seks na mijn handicap veranderd, omdat veel standjes niet mogelijk zijn. Het beperkt wel. Maar aan de andere kant is de seks nu wel veel intenser en gevoeliger. Het is wel even uitzoeken met mijn partner wat wel en niet mogelijk is mede omdat de fysieke situatie door de jaren heen veranderd is. Communicatie is hierin erg belangrijk. Het moet ook geen moeten worden, omdat je je partner niet wilt teleurstellen. Dat werkt ook niet.

We hopen natuurlijk dat deze pagina's gevuld gaan worden met jouw ervaringen. Zo kunnen we leren van elkaars verhalen en wellicht erkenning en herkenning vinden in elkaars ervaringen. Ook kan je er wellicht iets van leren hoe je een bepaalde situatie anders aan kunt pakken. Jouw ervaring is dus erg welkom!

Vanzelfsprekend wordt er zorgvuldig mee omgegaan. Alle bijdrages worden anoniem geplaatst, dus zonder naam. Ook zijn andere ervaringen welkom op het gebied van seksualiteit die niet in een van de drie rubrieken past. Dus schrijf je ervaring op, en mail het naar ons toe o.v.v. seksualiteit, zodat we het hier kunnen toevoegen.

Alvast bedankt!
Groetjes Stichting Intermobiel