Stichting Intermobiel

Gezocht ervaren tekstschrijvers en redactiemedewerkers voor Stichting Intermobiel

Stichting Intermobiel zoekt vrijwilligers op het gebied van redactiewerk, teksten schrijven en interviews afnemen

Stichting Intermobiel is een non-profit organisatie, uitgevoerd en ondersteund door jongeren met een handicap met een klein team van vrijwilligers. Intermobiel bestaat vanaf 2001 en de stichting is opgericht in maart 2003. Stichting Intermobiel zet zich via www.intermobiel.com in voor jongeren die door een chronische ziekte of handicap minder mobiel of aan huis gebonden zijn. Deze jongeren raken gemakkelijk in een sociaal en maatschappelijk isolement. Stichting Intermobiel maakt het mogelijk om via Internet in contact te komen met lotgenoten die weten wat het is om de hele dag naar dezelfde muren te kijken. Daarnaast zet Intermobiel zich in voor een toegankelijke leefwereld waarin ook plaats is voor (lig)rolstoelen, brancards en bedden. Jongeren met een handicap willen ook normaal op vakantie kunnen en uitgaan. Op de website staat informatie over het leven met een mobiliteitsbeperking en de mogelijkheden die er zijn op het gebied van bijvoorbeeld aanpassingen, wonen, financiële ondersteuning en sociale activiteiten. De ervaringen op de website dienen als voorbeeld voor lotgenoten, hoe op een positieve en creatieve manier omgegaan kan worden met lichamelijke beperkingen

Wat zoeken wij?
Studenten MBO, HBO/OU of mensen met schrijfervaring die mee willen helpen met de totstandkoming van de inhoud voor de website en het digitale Mobiel Magazine. Dit zijn dus schrijfwerkzaamheden. Het is wel een noodzaak dat je schrijfervaring hebt. Dit mag ook ervaring tijdens je studie of werk zijn met het schrijven van artikels en verslagen e.d. Leeftijd graag tussen 17-45 jaar in verband met jongeren als doelgroep.

Het werk houdt zoal in:
- research op internet naar onderwerpen, interessante personen en bedrijven
- schrijven van een artikel
- interviews afnemen via telefoon of mail
- meedenken over de invulling van de website en het Mobiel Magazine
- zo nodig het redigeren van teksten.

Wat bieden wij?
- vanuit huis werken vanachter je pc
- werken in je eigen tijd en tempo
- gezellige werksfeer
- interessante personen en onderwerpen waarmee je in aanraking komt
- ambitieuze groep jongeren die meehelpen aan Stichting Intermobiel
- mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en ontplooien
- Intermobiel staat leuk en zinvol op je CV!

We vragen nieuwe vrijwilligers wel eenmalig op gesprek ter kennismaking in Arnhem, maar dat hoeft niet meteen. Het zal om ongeveer 3-6 opdrachten per jaar gaan. De deadline is meestal 8 weken. Natuurlijk is aanpassing van het aantal opdrachten altijd mogelijk i.v.m. studie of werkdrukte. Soms kan dit vrijwilligerswerk ook gebruikt worden voor vrije studiepunten bijvoorbeeld bij de opleiding journalistiek of communicatie.

Wij kunnen je hulp en inzet dus goed gebruiken. Wij hopen dan ook dat je met ons een prettige samenwerking aan wilt gaan. Dit project is voor jou ook een uitdaging waarin je je creativiteit en enthousiasme kwijt kunt. Hopelijk geldt onze slogan: samen komen we er uit!

Kijk alvast op www.intermobiel.com of mail naarv.steentjes(At)intermobiel.com voor meer informatie!

Naam organisatie: Stichting Intermobiel
Contactpersoon: Veroni Steentjes (voorzitter en coördinator vrijwilligers)
(werk)adres: Bertha von Suttnerstraat 19
Postcode en plaats: 6836 KL Arnhem
E-mail: v.steentjes(at)intermobiel.com  vervang (at) door @ i.v.m. spam
Website: www.intermobiel.com