Stichting Intermobiel

Intermobiel zoekt jonge ouders met een lichamelijke handicap of chronische ziekte

Gezocht jonge ouders met een lichamelijke handicap:

Stichting Intermobiel is een stichting die zich inzet voor en door minder mobiele en aan huisgebonden jongeren. Intermobiel staat kort gezegd voor lotgenotencontact, kennisuitwisseling en belangen behartiging. Dit wordt veelal gedaan via de website www.intermobiel.com . Op deze site is ook een rubriek opvoeden met een handicap www.opvoedenmeteenhandicap.nl , want er zijn ook ouders met een handicap die minder mobiel of aan huisgebonden zijn. In deze rubriek staan ervaringen van ouders, maar ook tips om bijvoorbeeld leuke dingen thuis te doen. Het is fijn om ervaringen met elkaar te delen en om tips uit te wisselen, zodat niet iedereen hetzelfde wiel hoeft uit te vinden. Ook houden we om de 4-6 weken een spraakchat over opvoeden met een handicap. Dit is via de telefoon. 

De wijze waarop ouders met een handicap of chronische ziekte hun kinderen opvoeden en activiteiten ondernemen is veel minder vanzelfsprekend. Daarom is de website www.opvoedenmeteenhandicap.nl opgezet, zodat je als ouder met een handicap je kennis en ervaring kan delen met andere ouders met een handicap. Door middel van het forum, de (spraak)chat, artikels, interviews en praktische tips vertellen ouders hoe zij omgaan met beperkingen en uitdagingen in de opvoeding. Zo vind je steun en herkenning naast het feit dat je tips kunt uitwisselen. Je hoeft tenslotte niet overal zelf het wiel voor uit te vinden en samen komen we eruit!

Ben je dus een moeder of vader die een kind(eren) heeft en vind je het leuk om jouw ervaringen met ons te delen, mail dan naar opvoeden(AT)intermobiel.com  Ook zijn reacties welkom van jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte die een kinderwens hebben, die niet vervuld kan worden. Ik hoop van je te horen!
De website www.opvoedenmeteenhandicap.nl is er voor ouders die beperkt zijn in bewegingsvrijheid en energie, maar onbegrensd zijn in het vinden van mogelijkheden en oplossingen.

Groetjes Stichting Intermobiel 
opvoeden(AT)intermobiel.com
namens Stichting Intermobiel
www.opvoedenmeteenhandicap.nl  
www.intermobiel.com