Stichting Intermobiel

Intermobiel zoekt grafisch talent voor leuke cartoons en tekeningen voor de website www.intermobiel.com en het mobiel magazine

Stichting Intermobiel is een non-profit organisatie, uitgevoerd en ondersteund door jongeren met een lichamelijke handicap met een klein team van vrijwilligers. Intermobiel bestaat vanaf 2001 en de stichting is opgericht in maart 2003. Stichting Intermobiel zet zich via www.intermobiel.com in voor jongeren die door een chronische ziekte of lichamelijke handicap minder mobiel of aan huis gebonden zijn. Deze jongeren raken gemakkelijk in een sociaal en maatschappelijk isolement. Stichting Intermobiel maakt het mogelijk om via Internet in contact te komen met lotgenoten die weten wat het is om de hele dag naar dezelfde muren te kijken. Daarnaast zet Intermobiel zich in voor een toegankelijke leefwereld waarin ook plaats is voor (lig)rolstoelen, brancards en bedden. Jongeren met een handicap willen ook normaal op vakantie kunnen en uitgaan. Op de website staat informatie over het leven met een mobiliteitsbeperking en de mogelijkheden die er zijn op het gebied van bijvoorbeeld aanpassingen, wonen, financiële ondersteuning en sociale activiteiten. De ervaringen op de website dienen als voorbeeld voor lotgenoten, hoe op een positieve en creatieve manier omgegaan kan worden met lichamelijke beperkingen

Wat zoeken we?
Intermobiel zoekt een vrijwilliger/vrijwilligster, leeftijd 16-50 jaar die goed kan striptekenen en ons Intermobiel vrijwilligersteam wil versterken. Intermobiel is gericht op mogelijkheden en we hebben een positieve insteek en kijken naar wat we nog wél kunnen i.p.v. niet. We willen onze website www.intermobiel.com  of ons digitale Mobiel Magazine graag opvrolijken met een (strip) tekening of cartoon. We gebruiken veel zwarte humor om het luchtig te houden. Het ideaalste zou een striptekenaar met handicap zijn die zelf met humor door het leven gaan. We werken met ruime deadlines. Je kunt vanuit thuis achter je pc je bijdrage leveren.


Wat bieden wij?
-vanuit huis werken met je pc en internet.
-werken in je eigen tijd en tempo
-gezellige werksfeer
-interessante personen en onderwerpen waarmee je in aanraking komt
-ambitieuze groep jongeren die meehelpen aan Stichting Intermobiel
-mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en ontplooien
-Intermobiel staat leuk en zinvol op je CV!

Het zal om ongeveer 3-6 opdrachten per jaar gaan. Natuurlijk is aanpassing van het aantal opdrachten altijd mogelijk i.v.m. werk of studiedrukte. Wij kunnen je hulp en inzet dus goed gebruiken. Wij hopen dan ook dat je met ons een prettige samenwerking aan wilt gaan. Dit project is wellicht ook voor jou een uitdaging waarin je je creativiteit en enthousiasme kwijt kunt.

Kijk alvast op www.intermobiel.com  of mail ons o.v.v. vrijwilligerswerk voor meer informatie! Het is leuk als je alvast wat werk naar ons wilt mailen, zodat we een indruk kunnen krijgen van je werk.
Naam organisatie: Stichting Intermobiel
contactpersoon: Veroni Steentjes (voorzitter en coördinator vrijwilligers)
(werk)adres: Bertha von Suttnerstraat 19
Postcode en plaats: 6836 KL Arnhem
Website: www.intermobiel.com