Stichting Intermobiel

Overige aanpassingen

  BEVEILIGING/VEILIGHEID  

DEUREN

OVERIGE


Deurautomaat buiten
Leverancier: OTD
Gebruiker: Mevr. Oudshoorn
Vergoed door: WMO

deuropener otd
Klik op de foto voor een uitvergroting

Wij zijn heel goed geholpen door OTD van www.deurautomaat.info  Ze hebben veel kennis en ervaring in huis. Ze hebben ons aan een geweldige automatische deur geholpen die het nu al een jaar doet. Zonder een enkel probleem.
 


Pijl omhoog

Camera
Leverancier: elro
Gekocht bij: praxis (200,--)
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door Gemeente WVG

Foto: Camara
Klik op de foto voor een uitvergroting

Ik ben vanuit Het Dorp naar een Fokuswoning verhuisd. Mijn woning zit op de hoek van een rij huizen. Ik ben bedlegerig. Als er aangebeld wordt, ben ik geheel afhankelijk van de intercom. Vaak is ook moeilijk te horen wie er bij de deur staat. Voor mijn gevoel van veiligheid en inbraakpreventie heb ik bij de gemeente een vergoeding gevraagd voor de camera. Ik heb dit wel vergoed maar wel duidelijk als uitzondering. Ik kan via de televisie zien wie er bij de voordeur staat. De camera is erg duidelijk qua beeld en ook het geluid is goed te horen. Ik voel me hiermee een stuk veiliger, omdat anders snel rond gaat dat er iemand woont die op bed ligt en niets kan. Het blijkt ook erg goed te  werken voor belletje lellen. Het was hier steeds. We hebben wat jongens binnengehaald. zo hebben ze mij gezien en ook gezien dat ik hen duidelijk kan zien. Daarna is het een stuk verminderd. Deze camera’s zijn op veel plaatsen te koop bijvoorbeeld bij veel bouwmarkten. 


Pijl omhoog

Robotstofzuiger: Rhoomba
Afkomstig van: Wehkamp 
Naam gebruiker: Marianne Verschoof
Vergoed door: Zelf betaald

Foto: Stofzuiger Foto: virtuele muureenheid
Klik op de foto voor een uitvergroting

Niet echt voor gehandicapten, maar je begrijpt erg handig voor deze doelgroep: een robotstofzuiger. Elke dag zet ik hem aan en hij zuigt de haren van de dieren en stof en zand perfect op. Je kan hem instellen op een Grote kamer (L), gemiddelde kamer (M) of een kleine kamer (S). De stofzuiger begint met rondjes te draaien en daarna gaat hij willekeurige banen door je huis heen wandelen. (ik heb er nog geen echt systeem in ontdekt). Hij tast ook langs de kasten, en als een kast hoog genoeg is gaat hij daar onderdoor. De stofzuiger heeft een sensor waardoor hij bijv. Ook niet de trap afvalt. Als de stofzuiger stopt, heeft hij ook echt alles gedaan. Hij “wandelt” makkelijk over laagpolig tapijt en laminaat. Je krijgt er ook een “virtuele muureenheid” bij. Dit werkt met een soort laser die een lijn trekt, waardoor de stofzuiger niet voorbij die lijn gaat. Zo kan je een kamer in tweeen delen.

Voordelen:
- Hij stofzuigt heel prima
- Kan zelfs zijn gang laten gaan, als je weggaat
- Je hebt niet iemand meer nodig om de boel te stofzuigen. Zo hou je een stuk zelfstandigheid

Nadelen:
- Moet echt goed schoonmaken nadien (haren tussen wieltjes verwijderen e.d.) Anders loopt hij op den duur vast. Na elke 5 beurten moet hij iets opengeschroeft worden om daar ook alle troep goed te verwijderen.
- De stofzuiger is vrij kwetsbaar, daarom onderhoud zo belangrijk (zie punt hierboven)
- De stofzuiger moet opgeladen worden, heeft daar zeker een dag voor nodig.
- Elke keer na het zuigen moet hij opgeladen worden.
- Echt groffe dingen kan hij natuurlijk niet opzuigen
- Hoge prijs (ongeveer € 300,--)


Pijl omhoog

Sta op stoel
Aanpassing geleverd door: Firma Fitform
Naam gebruiker: Tea Bijker
Vergoed door: zorgverzekeraar

Foto: Sta op stoel
Klik op de foto voor een uitvergroting

De sta op stoel is volledig vergoed door het ziekenfonds. Officieel kan deze sta op stoel niet in een ligstand zijn zoals het bij mijn sta op stoel is. Maar omdat ik niet een bed in de kamer wilde hebben, heeft de firma Fitform voor mij deze stoel veranderd, zodat ik erin kan liggen.

Officieel mocht dit niet van de zorgverzekeraar om het feit dat dan de stoel achter over kon vallen. Maar de zorgverzekeraar vroeg mij of ik zelf mijn verantwoording wou nemen, zodat zij niet verantwoordelijk zijn als deze stoel achterover zou vallen. Deze verantwoordelijkheid heb ik natuurlijk aanvaard. Al weet ik wel zeker dat de stoel in complete lig stand nooit achterover zou vallen.
 


Pijl omhoog

Bolle spiegel op standaard
Leverancier: onbekend
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: niet, zelf gemaakt.

Spiegel bol
klik op de foto voor een vergroting

Met deze spiegel op standaard kon ik in mijn oude woning Amor zien. Ik kon zo zien dat hij bij de deur stond om naar buiten te willen. Ook kon ik zo via die spiegel zien of hij ook echt de post pakte. Een ander voordeel was dat ik ook zo kon zien wie er bij de voordeur stond. In Het Dorp was de woonkamer en slaapkamer namelijk aan elkaar. Ik lag altijd in de slaapkamer, maar de buitendeur en voordeur waren in de woonkamer. Zo voelde ik me ook wat veiliger en de spiegel  was nodig voor Amor.

Mijn vader heeft deze spiegel voor me geregeld. Het werd in een fabriek gebruikt met machines. Dit soort spiegels zie je ook regelmatig in winkels hangen, zodat ze diefstal kunnen zien. Kennissen hebben de stand opgemaakt waar de spiegel in staat. Het was dus op hoogte ingesteld.

Als er iemand is die ik blij met deze spiegel kan maken, hoor ik het graag. Ik gebruik hem namelijk niet meer. Wellicht is dit iets voor jou,  zodat jij bijvoorbeeld ook kan zien wie er bij de voordeur staat of je kan je hulphond in de gaten houden. 


pijl omhoog

Radiografische deurbel als eenvoudig alarmsysteem
Leverancier: Gamma (in dit geval)
Naam gebruiker: Hanneke Deenen
Vergoed door: niet. Kosten deurbel ong. 20 euro, hoesje zelfgemaakt

deurbel als alarmbel hoesje alarmbel
klik op de foto voor een vergroting

Deze radiografische deurbel is een goed alternatief als ik buiten mijn eigen woning slaap, zoals bijv. bij mijn ouders. Wel altijd even controleren of hij werkt, want ook gewapend beton kan 'm dwarszitten. De knop gaat vrij licht. Maar als dit nog te zwaar is, dan kan een knutselaar eenvoudig een stekkertje erin bouwen, waar je een lichter schakelaartje op aan kunt sluiten. Het hoesje heb ik er zelf bijgemaakt, zodat ik 's nachts de belknop niet verlies.
 


pijl omhoog

Oordopjes op maat
Naam Leverancier: Earmo
Naam gebruiker Veroni Steentjes
Vergoed door: Niet zelf betaald,  ongeveer € 80 tot 90, --

oordopje uitleg oordopje

Klik op de foto voor een vergroting


Ik slaap al lang erg slecht en heel licht. Ook snurkt Amor (hulphond) erg hard. In het begin gebruikte ik van die gele zachte schuimpjes voor in de oren en later van die rubber dopjes die ze ook voor schieten gebruiken. Nadeel van die schuimpjes is dat ze ’s nachts steeds uitgaan.  Ook kunnen die rubberen soms afbreken.   Ik kwam via via bij Earmo uit.  Ze zijn bij me thuis geweest om het aan te meten en de filter te bepalen. Alhoewel ze niet goedkoop zijn,  is het wel een duurzame investering.  Er is zelfs een serviceconctract voor € 10, -- voor twee jaar lang.  Ik had een keer een setje gekregen waarbij ik de oordopjes niet goed kon inbrengen.  Ik heb dat contract ingeleverd en kreeg toen gratis nieuwe oordopjes.  Als je weinig handfunctie hebt,  neem dan contact met hen op om te overleggen.  Het is in te brengen met een plastic touwtje of ook met een inkeping achter het plastic oortje.  Ik heb in overleg een dikker steviger plastic touwtje gekregen.  Ze zijn niet goedkoop, maar ik ben er wel tevreden over.  Ze zijn goed schoon te maken.  Je krijgt er zelfs schoonmaakproducten bij,  maar het kan ook met alcohol.

De EARfoon, op maat gemaakte gehoorbeschermer, zijn  in diverse uitvoeringen leverbaar voor de industrie,  motorrijders,met communicatieaansluiting en in verschillende soorten materiaal.    


pijl omhoog

Deurautomaat binnendeur
naam Leverancier: Wooncare
Naam gebruiker: Jo-Ann Snel
Vergoed door: Gemeente WVG

Binnen deurautomaat
klik op de foto voor een uitvergroting

Door de rare houdingen die je maakt, had ik erg veel moeite met deuren dichtdoen vanuit de rolstoel. Regelmatig last van onstekingen en irritaties in de schouder door dat mijn schouders steeds (sub)luxeerde. Met de elektrische rolstoel was het er niet makkelijker op geworden, helemaal nu ik ook regelmatig naar buiten ging. Na overleg met de ergotherapeute zou ik deuropeners aanvragen. De ergotherapeute is toen samen met mijn wvg consulente geweest om het te bekijken.  
In de eerste plaats hadden ze het over deurdrangers, want dan zou ik nog wel in beweging zijn. Maar dat is natuurlijk nog erg zwaar, dus gelukkig waren ze het daar mee eens. Om te proberen zou ik eerst voor buiten een deurautomaat krijgen. Maar toen de consulente weg was dacht ik dat is leuk, maar als ik de gangdeur dicht moet doen moet ik eerst gaan draaien aan het eind van de gang. Het word gewoon extra koud in de kamer, en als ik naar de wc moet werkt dat draaien niet. Natuurlijk kan ik als er bezoek is even vragen of ze de kamerdeur dicht willen doen. Maar fijn is het niet. Je wil toch iets privacy. Nu is de kamerdeur mijn deur, want de wcdeur kan ik niet dichtrekken door de rolstoel. De consulente zei je hebt gelijk, dus zonder problemen is ook de deurautomaat voor binnen aangevraagd.  Ik ben er erg blij mee, want het scheelt me veel in de schouders. Hierdoor kan ik nu weer wat makkelijker andere dingen doen.


pijl omhoog


Deurautomaat buitendeur
naam Leverancier: Wooncare
Naam gebruiker: Jo-Ann Snel
Vergoed door: Gemeente WVG

deurautomaat buiten
Klik op de foto voor een uitvergroting

Door de rare houdingen die je maakt, had ik erg veel moeite met deuren dichtdoen vanuit de rolstoel. Regelmatig last van onstekingen en irritaties in de schouder door dat mijn schouders steeds (sub)luxeerde. Met de elektrische rolstoel was het er niet makkelijker op geworden, helemaal nu ik ook regelmatig naar buiten ging. Na overleg met de ergotherapeute zou ik deuropeners aanvragen. De ergotherapeute is toen samen met mijn wvg consulente geweest om het te bekijken.  
In de eerste plaats hadden ze het over deurdrangers, want dan zou ik nog wel in beweging zijn. Maar dat is natuurlijk nog erg zwaar, dus gelukkig waren ze het daar mee eens. Toen zou het gewoon met knoppen worden, dus dat ik eerst naar de deur moest. Met afstandbediening is weer duurder en ze zeiden dan blijf je nog in beweging. Maar toen de man van wooncare er was zei hij dat hij met afstandbediening wilde. Want buiten zo'n knop was niet handig, hij zei dan moet je nog allerlei rare houdingen maken. Hij zei dat kan ik wel motiveren in mijn offerte en dat bleek ook, want ik kreeg het met afstandsbediening. Wel 1 knop bij de voordeur voor de kinderen of als ik toevallig de deur open moet doen en de afstandbediening niet bij me heb. Met afstandbediening is dus ideaal, want als de schuurdeur nog op slot is en de meisjes komen thuis, hoef ik niet altijd naar de voordeur. Ik kan het gewoon vanuit mijn bed of rolstoel openen. Natuurlijk let ik wel op wie er aan de deur staat, want als ik iemand niet binnen wil laten, rij ik gewoon naar de voordeur.  


pijl omhoog

Deurbeschermer
Leverancier: Niet
Naam gebruiker: Jo-Ann Snel
Vergoed door: niet

deurbeschermer
Klik op de foto voor een uitvergroting

Met de elektrische rolstoel schamp ik nog al eens tegen de voordeur als ik de draai naar buiten neem. Ik kan best wel goed met de elro overweg, maar vooral als ik moe ben heb ik die controle niet altijd. Dit komt ook omdat ik door de eds mijn sturing niet helemaal oke is. De deur en het kozijn zaten dus vol met krassen en kerven van de beensteunen. In eerste instantie probeerde ik of ik dat ik bij de wvg er iets voor kon krijgen. Dat lukte niet, toen heb ik er zelf een oplossing voor gezocht. Een oom van Gerrit heeft een bedrijf met die platen en ik heb toen gevraagd of hij daar wat voor wilde maken van overtollig materiaal. Hij heeft toen ook voor de kozijnen iets gemaakt.  Gerrit lost nog wel eens problemen op bij hun computer, dus we hoefde er niets voor te geven. Als je nu ziet hoeveel krassen er op die plaat zitten, was het echt niet overbodig.
 


pijl omhoog

Deurdichttrekker
Leverancier: Bouwmarkt
Naam gebruiker: Sandra Borst
Vergoed door: Niet, zelf gemaakt

Deurdichttrekker
Klik op de foto voor een uitvergroting

Heb je wat moeite om een bepaalde deur achter je dicht te doen, laat dan een oogje in de bovenhoek van de deur schroeven en ook een exemplaar in de deurpost. Knoop een stevig koord aan het oog in de deur en haal het door het andere oog in de deurpost. Maak het koord lang genoeg zodat je er nog net bij kan als de deur open is. Hang aan het uiteinde een grote ring of een balletje. Als je aan het koord trekt, trek je de deur makkelijk achter je dicht.

 


 

 

 • Vloersysteem

  Vloersysteem in voortent van een vouwwagen Leverancier: Excellent system van Cymeq (tweedehands gekocht op ...
 • Te water laat stoel

  Te water laat stoel Leverancier: Tossa klapstoel met zelf gemaakte aanpassingen Naam gebruiker: Hanneke Ver...
 • Pneumatisch krukje op wielen

  Pneumatisch krukje op wielen Leverancier: weet ik niet meer (Google op monteurskruk) Naam gebruiker: Cindy ...
 • Sleutelhouder

  Sleutelhouder om meer grip te hebben Leverancier: Amant thuiszorgwinkel of ADL easy Naam gebruiker: Laura d...
 • sta op stoel

  Sta op stoel Leverancier: Vegro Naam gebruiker: Laura de Groof Vergoed door: zorgverzekeraar  Klik op een f...