Stichting Intermobiel

Prietepraatjes 13

 

Mist
Een gesprek tussen Jesper (5) en zijn papa.
Jesper: "Wat is mist eigenlijk?".
Antwoord papa: "Dat is vochtige lucht."
Waarop Jesper doorvraagt: "Wat is vochtig?"
Papa antwoordt: "Vochtig is een ander woord voor nat."
Hierop concludeert Jesper in de vorm van een vraag: "Is dan de wolk een beetje ziek?"
Johan
Jespers voortand
Afgelopen nacht viel Jesper’s (bijna 6) tweede voortand eruit. ’s Morgens nadat hij had gegeten, liet hij het grote gat in zijn mond aan mij zien. Ik zei: “Zo’n groot gat, dat zul je wel merken met eten van bijvoorbeeld een appel. Dan moet je meer met de zijkant van je mond bijten.” “Ja”, zei hij “want daar zitten mijn slagtanden.”
Johan
Meehelpen met Intermobiel
Afgelopen zaterdag gingen mijn vrouw Mary met onze 2 zonen Jesper en Niels naar de Support Beurs in Utrecht.
Toen we na hun terugkomst hadden gegeten zei Jesper spontaan tegen me: “Papa, als ik later papa ben, dan ga ik mee doen met Intermobiel helpen.”
Lief hé. Ik vroeg hem daarna: “Ga je dan op de beurs staan samen met Emile?”. “Ja” antwoordde hij “hij is dan net zo oud als opa, hè.”
Johan
De klok
De jongens wilden graag televisie kijken, maar wij (de ouders) vonden het daar nog te vroeg voor. “Als de grote wijzer beneden is dan zetten we de televisie aan”, zei mama. Dus de jongens gingen naar buiten om te spelen. Toen het begon te regenen, kwamen ze weer naar binnen. Na de jassen uitgedaan te hebben en ze weer in de woonkamer waren riep Niels (3) verontwaardigd en boos: “Nou gaat hij weer naar boven!” Hij was boos op de klok en dacht dat zijn televisietijd alweer verstreken was.
Johan
Hoezo papa is oud!
We waren vanavond aardbeien uit spanje aan het eten. Zegt mijn man die komen uit de tuin van sinterklaas. Dré die weet dat sinterklaas niet meer bestaat , vraagt hoe lang geleden was het ookal weer dat sinterklaas leefde? Wel 1000 jaar geleden zegt mijn man. Vraagt Dré: leefde jij toen ook al?
Wanda

Jongen of man

Rebecca vind het leuk om knex te spelen. Nu kon ik van iemand nog wat knex overnemen, vandaag kwam het binnen met de post en Rebecca ging er dan ook gelijk mee aan de slag. Ze vond het zo leuk en lief dat ik het mocht kopen van die jongen. Of zegt ze is het een man. Ik zeg dus hij is 18, wat is hij dan? Antwoord Rebecca dan is hij een beetje jongen en een beetje man.
Jo-ann
Pijn in been 
Papa ik heb pijn als ik mijn been zo beweeg.
Zegt papa: dan beweeg je je been toch niet.
Ja maar dan wordt mijn arm zo stijf.
Wanda

Kalfje
In de vakantie kwam de dierenarts om te kijken welke koeien zwanger zijn en welke niet. Nu de kinderen vrij hadden, wilde Daan dat wel zien en hup overall en laarzen aan en hij ging met de dierenarts mee de stal in. Nadat ie 2 keer uitleg had gekregen over wat je ziet op het echoscherm, dat grijze vlekje is een kalfje en dat knipperlichtje is het hartje, weet ie precies hoe het werkt. Bij koe nummer 3 roept ie door de stal: Mama goed geïnstemumeerd (hij kan insemineren niet goed zeggen) hoor, hier zit een kalfje in en hij doet het ook nog.
Barbara

Niels zijn woordenboek 
Niels (3,5 jaar) heeft zo zijn eigen woordenboek, waardoor de woordenschat van zijn ouders wordt vergroot. Niels kauwt niet op zijn eten, maar hij doet met de tandjes hobbelen. Als hij gaat spelen met zijn gereedschap in de garage, zet hij niet zijn Bob de Bouwer-helm op, maar hij zet zijn Bob de Bouwer-hemmel. 
Johan

blok      naar 12          naar menu          naar 14