Stichting Intermobiel

Prietepraatjes 14

Omabenen
Op een dag heb ik me gedoucht en zit ik op mijn stoel om me af te drogen. Shifra zit gezellig op de wc te  kletsen en ik zie haar heel erg serieus naar mijn benen kijken. Omdat ze verder niets zegt laat ik het even zo. Totdat ze naar een paar uurtjes bij me op de bank komt zitten en vraagt mama ga jij ook gauw dood? Ik schrik er een beetje van dus vraag ik hoezo meissie?  Nou zegt ze jij hebt oma benen en oma’s zijn oud en gaan snel dood….Nog even snap ik niet precies wat ze bedoelt en dan wijst ze het aan… mijn benen hebben spataderen en kleuren vaak paars…. En die spataderen had ze bij oude oma ook gezien…. Dus de link werd snel gelegd…. Gelukkig heb ik het kunnen uitleggen en later toen ik het aan Wilfred vertelde hebben we er met z’n tweeën nog flink om gelachen.
Elsa
Vakantielanden
De dag voor de finalewedstrijd EK-voetbal tussen Duitsland en Spanje vond het volgende gesprekje plaats. Ik vroeg aan Jesper (6): "Voor wie ben jij?". Jesper antwoordde dat hij voor Duitsland is. Jesper noemde Duitsland omdat hij daar op vakantie is geweest. Ik reageerde dat ik voor Spanje ben en vertelde hem dat hij daar zelfs 2 keer in Duitsland is geweest en dat Niels (4) er 1 keer is geweest. Daaraan voegde ik toe dat Jesper ook ooit een keertje is geweest in Portugal. Waarop Niels zei: 'En ik in de sporthal."
Johan
Nieuwe benaming NIEUW
Hoe noem je het als je zonder schoenen…maar met je sokken even naar buiten mag? Nou heel gewoon op blote sokken!
Elsa

Bedorven ramen NIEUW
Dré vanmorgen: "Mam het is we erg koud geweest vannacht. De ramen van de auto's zijn helemaal bedorven." ( hij bedoelde beslagen).
Veel liefs Wanda
Mama doet het weer niet
Afgelopen week had ik een spasmeaanval. Gelukkig was Shifra thuis, dus zij heeft de buurman opgebeld. Terwijl ze de buurman aan de lijn heeft, hoor ik haar ook nuchter zeggen: mama doet het weer niet. Voor de buurman is dat informatie genoeg.
Elsa

Haren trekken
Niels (3) beschuldigt een ander jongetje ervan dat hij aan zijn haren heeft getrokken door het volgende te zeggen: "Hij doet mijn haren langer maken."
Johan
Opklapbloemen
Shifra vindt bloemen helemaal te gek. Papa komt dus regelmatig thuis met mooie bloemen voor haar en mij. Maar we gaan ook graag samen op pad om een natuurboeket te plukken. Shifra’s lievelingsbloemen zijn opklapbloemen. Wat dat zijn nou dat je snap je toch wel! KLAPROZEN!
Elsa
 
Airco in de auto
We hadden het vanmiddag over het feit dat er zaterdag iemand komt om de airco in de auto bij te vullen. Dré kwam toen met de vraag: "Hoeveel koude lucht kan die meneer in de airco doen?".
Wanda
Voetbalplaatjes
Op vakantie kregen Jesper en Niels voetbalplaatjes die zij verzamelen van het EK. Mama vraagt aan de jongens: "Hebben jullie de nieuwe voetbalplaatjes opgeborgen?". Jesper reageert hierop met: "Ja, die zitten in mijn ballettas." Hij bedoelt dus toilettas.
Johan

 naar 13          naar menu         naar 15