Stichting Intermobiel

Prietepraatjes 17

Leren schrijven. nieuw
Jari is afgelopen maandag begonnen in groep 3. Hij is helemaal trots dat hij al 3 woorden kan schrijven. Gisteren (woensdag) vroeg ik of hij eens voor wilde doen hoe je dat moet schrijven. Het lukte niet meteen en hij werd kwaad. "Ik leer het nooit mama". En dat na 3 dagen.
Cindy

Nieuwe woordjes van Niels. nieuw
Niels (5) had op vakantie mooie stenen gevonden en ging die verzamelen. Eerst noemde hij een mooie steen een romantische steen. Nadat we bedenkelijk keken, corrigeerde hij zichzelf in dimantische steen. Dat hebben we zo maar gelaten.
Paprika chips noemt hij altijd praprika chips.
Johan

Duimen voor mama. nieuw
Oma zei tegen Niels dat ie maar moest duimen voor mama. Oma deed het voor en vouwde haar handen en draaide rondjes met de duimen. Waarop Niels zei: 'Nee, zo moet je dat doen!' en stopte zijn wijsvinger in de mond. Later corrigeerde hij zichzelf en stopte zijn duim in zijn mond. Tja, geheel ongelijk heeft hij natuurlijk niet en je verwacht het ook niet.
Johan

Bang voor brand. nieuw
Jesper kon zijn slaap niet pakken, omdat hij bang was voor brand. Enkele dagen daarvoor had hij ook al een tekening hierover gemaakt. Dus hij riep mama vanaf boven. Mama uitgelegd dat hij niet bang hoeft te zijn dat er brand komt. Mama opperde de tip dat hij aan water moest denken. Waarop Jesper prompt antwoordde: "Ja maar, als ik dat doe, dan moet ik gaan plassen." Tja, dat weet je het opeens ook niet meer.
Johan

Cadeautjes. nieuw
Niels is bjina jarig (wordt 5) en hij zag onder Jesper's (groter broer) bed enkele cadeautjes liggen en was blij hierover. Tot Jesper zei dat er ook enkelen voor papa voor vaderdag erbij lagen, welke op school waren gemaakt. Tot werd hij plots heel verdrietig, want hij was bang dat er teveel cadeautjes voor papa bij zaten, zodat hij weinig kreeg. Verjaardagen brengen in de weken vooraf heel wat spanning met zich mee voor onze Niels.
Johan

Kleine voetballers zijn beter.
Niels zijn grote broer Jesper (6) zit bij voetbal. Op een avond zegt Niels ineens tegen mij: 'Pap, kleine voetballers zijn beter dan grote.' 'Hoezo?', vraag ik. Niels vervolgt: 'Kleine voetballers maken wel eens 20 goals, groten niet.' Inderdaad bij de F-jes zijn uitslagen van 20-2 helemaal niet vreemd, terwijl topploegen 2-1 of zo spelen. Ik moet hem dus in feite gelijk geven.
Johan

Wat is het tegenovergestelde van...?
Op de terugweg in de auto waren we woordspelletjes met de kinderen aan het doen. Op een gegeven moment hadden we over het tegenovergestelde. Het ging ongeveer alsvolgt: Wat is het tegenovergestelde van lang? De kinderen antwoorden: 'Kort.' Op een gegeven moment zei Niels (4): 'Wat is het tegenovergestelde van rood?' Ik antwoordde: 'Groen, denk maar eens aan een stoplicht.' Vervolgens zei Niels, nadat hij er goed over na had gedacht: 'Wat is het tegenovergesteld van stoplicht?' Wij moesten het antwoord schuldig blijven, maar hij wist het wel, namelijk: 'Geen stoplicht.' En de wijsneus schoot toen zelf in de lach. Maar had wel gelijk.
Johan naar 16          naar menu         naar 18