Stichting Intermobiel

Prietepraatjes 20

Met oma in de auto.
Dré zegt tegen oma: 'De dag is al bijna om.'
Oma antwoordt: 'Nee hoor, de dag is nog jong.'
Dré: 'Nee oma, de dag is aan het puberen, het is al 4 uur!'
Wanda

Keelhaar.
Dré zit met papa op de bank gekke geluiden te maken.
Dan zegt Dré opeens; “Papa, ik krijg keel haar”.
Keelhaar? Ohja, baard in de keel. Dus we hebben hem maar even uitgelegd dat er dan geen echt haar in je keel groeit, maar dat je alleen een zwaardere stem krijgt.
Wanda

Populair.
Dré en ik gingen even boodschappen doen.
Ik vroeg aan Dré of hij nog even wat wilde halen, dan zou ik wachten bij de kassa. Hij wilde niet en uiteindelijk ben ik het zelf gaan halen en is hij blijven wachten bij de kassa.
‘s Avonds kwam zijn verontschuldiging. 'Sorry mama ik ben niet zo populair in de Lidl.'
 
Hij bedoelde hiermee dat hij de winkel niet zo goed kent en niet wist waar het lag wat ik wilde hebben :-)
Wanda

De voetbaltoto.  Niels zegt: ‘Ik heb 123 punten en Jesper heeft 126 punten.’ Even later, nadat hij de stand kort geanalyseerd heeft concludeert hij: ‘Daar zitten maar 2 punten tussen.’ Ik kijk hem niet begrijpend aan en wil hem verbeteren, maar nog voordat ik de kans krijg, zegt hij: ‘Er zit 124 en 125 tussen.’ Tja, daar moet papa hem gelijk in geven: er is geen speld tussen te krijgen.
Johan

Wielrennen.
  Niels kwam bij mijn bed staan en vroeg me geheel uit het niets: ‘Pap, ben jij vroeger wielrenner geweest?’ ‘Nee.’, antwoordde ik. Waarop Niels zei: ‘Ik wil dat ook niet worden, later. Dan moet ik iedere dag macaroni eten.’ Op zich lust hij macaroni wel, maar de groenten die erbij zitten vind hij minder lekker.
Johan
Niet zijn favoriete kleur 
Zoals bij nagenoeg alle mensen hangt er bij ons een wc-blok in de pot. Vorige week was hij leeg en heb ik er een nieuwe op geklikt. Een paar dagen daarna was hij weg???? Ik snapte er niets van, dus heb ik er een nieuwe op gezet. Nu ging ik vanochtend weer naar het toilet, en mijn oog viel weer op het wc-blok, sterker nog, het ontbreken ervan. Ik snap er helemaal niets van. Dus zo maar even gelaten, ik ging gewoon aan mezelf twijfelen.
Dus zojuist kijk ik toevallig eens in het prullenbakje waar de wc-rollen in gaan en wat blijkt… daar liggen 2 navullingen voor de wc-blok. Dat kon maar één persoon doen, en dat is onze Dennis (3 jaar en 8 maanden oud). Dus ik roep hem er bij en vraag of hij die navullingen heeft weggegooid. Zo eerlijk als altijd: “Ja, dat heb ik gedaan” en op de vraag “waarom ?” zei hij: “omdat ik die niet zo mooi vindt”. Geweldig toch. Het waren mooie roze, blijkbaar niet zijn favoriete kleur.

Cindy
Dat telt niet!
Dikwijls doen we thuis spelletjes met de kinderen, dat vinden ze erg leuk. Een probleempje voor Niels (5) is dat hij niet tegen verlies kan. Als hij een keer slecht dobbelt dan zegt hij: 'Dat telt niet.' en verzint daarbij een smoesje. Onze jongens zijn net als ik voor Ajax, nu werd FC Twente met 1 punt voorsprong op Ajax kampioen. Niels was teleurgesteld en reageerde dan ook met de woorden: 'Dat telt niet, toch papa?'
Johan
 naar 19          naar menu          naar 21