Stichting Intermobiel

Prietepraatjes 21

Ajax. nieuw
- 1. Niels (7): 'Als Jan Vertonghen bij Ajax weggaat, wat doen ze dan met zijn shirt met zijn naam?'
- 2. Niels: 'Als ik 77 jaar ben, heeft Ajax 100 schalen gewonnen en Ajax heeft over 70 jaar 10 sterren (op het shirt staan).' Dit zei Niels enkele weken voor het behaalde kampioenschap.
Johan

Wolk en uit vliegtuig vallen.
De betekenis van een wolk is volgens onze Niels niets anders dan lucht wat uit een schoorsteen is gekomen.
Niels heeft nog een stelling over wolken, die gaat als volgt: Als je springt uit een vliegtuig dan val je heel hard naar beneden. Maar als je in een wolk terecht komt dan val je slomer. Aldus Niels (6).
Johan

Lastige rekensom.
Niels (6) lag al een half uur op bed, maar kon niet in slaap vallen. Hij stond toen op en liep zijn kamer uit en zei tegen mama: ‘Ik weet wat de helft van 94 is. Dat is 47. Want 80 delen door 2 is 40, 10 delen door 2 is 5, dus 45. En de helft van 4 is 2, dus dan heb je 47.’ Mama stond perplex, immers Niels zit pas twee dagen in groep 3 en heeft nog geen rekenen gehad. We wisten wel dat hij heel goed kan rekenen, daar had hij ons als ouders al vaker mee verbaasd. Plus dat hij dat graag doet. Jesper van 8 is bezig met tafeltjes leren, wat hem goed afgaat en Niels doet dan net goed mee en kan er niet tegen om een fout te maken.

Johan

Namen van voetballers.
Onze jongens Jesper (8) en Niels (6) sparen voetbalplaatjes en ruilen die met klasgenoten op school. Soms noemen ze een voetballer als grap anders of gaat dat per ongeluk omdat ze die niet goed kunnen uitspreken of verkeerd gehoord hebben. Zo werd Cvitanich van Ajax uitgesproken als Ziet-ie-niets.
Afellay (voorheen PSV, nu Barcelone) werd Appelvlaai. Gisteren was de interland Nederland-Hongarije waar ze een stukje van mochten kijken, omdat ze vandaag vrij hebben. De Hongaarse speler Dzsudzsak werd genoemd, waarop Niels vroeg: 'Doedelzak, is die van Nederland?
Johan
   naar 20          naar menu