Stichting Intermobiel

Prietepraatjes 2

Oud?
Een jongentje uit de klas vroeg aan mijn zoontje van 4: Is jouw mama al zo oud dat ze in zo'n ding moet rijden. (de sootmobiel).
 
Andrea

Hi 4
Ikheb 3 vingers van iedere hand vastzitten in dwangstand. De oudste dochter van mijn hulp, zei laatst tegen haar moeder. Veroni kan geen hi (of high) 5 doen maar wel hi 4 met twee handen.
Veroni

Na-apen
Daan (4) en Laura (2) waren met de poppen aan het spelen en ik ving onderstaand gesprekje op.
Daan: ik ben de papa van Anja (=pop van Laura)
Laura: en ik is de moeder van Anja en ik ga dweilen
Daan:pas jij dan maar op met je zere heupen
Laura: nee hoor doet niet zeer, ikke heb pilletje opgegeten
Daan: doe
jij toch maar rustig aan hoor straks moet je weer op de bank liggen net als mama.
Barbara

Broek uit?
Op het schoolplein vragen kinderen soms wel eens wat ik heb. Zo vroeg pas een jochie van een jaar of 10, of ik mijn broek niet even kon uitdoen. Hij wilde wel eens zien hoe een versleten heup eruit ziet!
Barbara

Racewagen
Ik hoor vaak als ik met de ligrolstoel ergens rijdt dat kinderen zeggen "mam, gaaf zo'n racewagen wil ik ook"
Veroni

Rolstoel of buggy
Een poosje terug in een lift (dus niet te ontwijken) riep een kindje naar zijn moeder. "KIJK MAMA, de mama van dat kindje zit ook in een buggy." Die moeder kon geloof ik wel door de vloer zakken van schaamte. Maar  ik heb met die kleine, zijn buggy vergeleken met die van mij. En hij kwam tot de ontdekking dat die van mij vet cool was. Hij wilde gelijk ook van die grote banden.
Barbara
 

Stop met praten
Bij vermoeidheid of overbelasting valt mijn stem gauw weg. Mijn dochters weten al precies hoe laat het is als ze me horen. En lezen me dan nog wel eens de les met o.a. de woorden: "Mama ik hoor het al weer, je hebt weer teveel gepraat. Dus je moet nu stoppen met praten."
Jo-Ann

blok

Voicemail
Rebecca (6) belde haar vriendinnetje maar kreeg de voicemail.
Wat zij verstond was het volgende. Als je wilt dat we terugbellen stuur dan een boodschap naar de bieb. Ze vond die moeder maar gek, dat zeg je toch niet door de telefoon! 
Jo-Ann


naar 1          naar menu          naar 3