Stichting Intermobiel

prietepraatjes 4

Broodje kopen
We waren bij de kwantum en ik zei tegen Rebecca we gaan eerst naar Leen Bakker en dan zien we wel weer. Lopen we buiten zegt ze gaan we nu een broodje kopen, want dat heeft mama gezegd. Wij dachten wat bedoeld ze nu, toen kwamen we er achter dat ze dacht dat je bij Leen Bakker brood kon kopen.
Jo-Ann

Maar de bal is toch zacht?
Mijn neefje van 5 jaar was op bezoek. We zaten met z'n allen buiten. Hij wilde met de bal spelen met zijn zusje. Alleen deden ze dat wel erg dicht bij mijn bed. Zijn moeder legde uit dat dat niet kon bij mij in de buurt, omdat dat pijn zou doen als de bal op me of op het bed zou komen. Jeremy dacht even na en zei heel slim: mam, maar de bal is toch zacht, dat doet toch geen pijn? De simpelheid van een kind dus.
Veroni

Blindegeleidehond
Vorige week reed ik met Amor een klein rondje langs de vijver en hij had zijn felgeel hesje aan. Zegt een kind: ik heb nog nooit zo'n hond gezien. is het een blinde geleide hond? Ik heb uitgelegd wat hij was en wat hij deed. Later dacht ik pas o door dat felle hesje dachten ze vast dat ik blind was. Een slimme opmerking dus die ik zelf niet eerst meteen door had.
Veroni

Wegwerkerskindjes
Laura zag een poosje terug de kinderen van de andere basisschool. Die hadden hesjes aan en liepen naar de gymzaal. Zei ze, hee dat zijn wegwerkerskindjes. Nee dat zijn geen wegwerkertjes, die vallen zo beter op zodat de auto's ze beter kunnen zien.
Barbara

 

blok

naar 3          naar menu          naar 5