Stichting Intermobiel

prietepraatjes 6

Invalidetoilet
Thomas (5) het zoontje van mijn vriendin, moest in het ziekenhuis naar de wc. Het was een invalidetoilet. Zegt hij tegen zijn moeder:zo dit is een grote wc, dat is raar. Zegt zijn moeder: dat heet een invalidetoilet en dat is makkelijk met de rolstoel. O zegt Thomas, net zoals Jo-Ann. Ja, zegt zijn moeder. Zegt thomas: maar die is toch niet invalide dat is gewoon Jo-Ann.
Jo-Ann
Gaat het nog over?   
Mijn neefje
Jeremy (6) was met zijn zusje (8) een middag bij ons om te knutselen.
Het was herfstvakantie. Jeremy kwam vanuit het niets naar me toe en vroeg ineens:Heb je nog zere benen? Hij keek naar mijn benen toen hij dat zei. Ik zei: ja. Hij zei: O, dat is mooi vervelend.  Hij dacht na en liep toen weg om weer met zijn blokken te gaan spelen.
Ik had niet verwacht dat hij er toch zo mee bezig was.
Veroni

Maakt me niets uit 
Ik vroeg aan Rebecca (7) vind je het eigenlijk erg dat ik in de rolstoel zit. Nee zegt ze, want je bent lief en daarom maakt het me niets uit dat je in de rolstoel zit. 
Jo-Ann

Kaartje
Heb je zeer? Dit was de eerste vraag die op het kaartje stond die ik van mijn nichtje
Daisy (8) kreeg. Ze was van het weekend bij mijn ouders logeren en had een mooie kaart voor me gemaakt. Het schrijven gaat haar nog niet zo goed af dus mijn moeder had opgeschreven wat ze erop wilde hebben. Ik begreep goed wat ze bedoelde. Veroni
Aparte vingers
Cheyenne (5) vindt mijn vingers super interessant. Ik heb dus van iedere hand 2 vingers vast zitten naar binnen in de hand. Alleen de duim, wijsvinger en pink zijn open en die kan ik bewegen. Meteen toen ze binnenkwam, was ze aan het oefenen of zij dat ook zo kon doen. Ze keek naar mij of ze de juiste vingers had. Haar moeder zei: laatst vroeg ze ineens aan me: Mam, hoe zit dat alweer met die vingers van Veroni? Vreemd dat kinderen dat bezighoudt en dat ze het zo apart en interessant vinden. Ik heb er van volwassenen nog geen reacties op gehad, maar wellicht zijn kinderen gewoon eerlijker en directer. 
Veroni

  blok      naar 5          naar menu          naar 7