Stichting Intermobiel

Prietepraatjes 8

Borstelen
Shifra (3) noemt al vanaf het moment dat ze kan praten mijn borsten:  "borstelen". En ik krijg het er niet uit, maar het klinkt altijd heel leuk als ze dat zegt.
Elsa

Haaien
’s Avonds ga ik regelmatig met
mijn jongens op het bed vechten. Ik lig dan en de jongens zijn dan een beetje wild en doen een beetje gek. Ook springen ze lekker op het bed. Soms speelt Niels (2,5 jaar) dan dat het bed de stoomboot is en dat we op zee zijn. In het water zitten dan gevaarlijke haaien. Hij roept dan vaak: “Ik ga haaien potstampen.”
Johan
Olifant
Ik ben bezig met acupuntuur voor verschillende dingen. Eén ervan is afvallen. Mijn zoontje (9) wilde graag pasta eten en hier hadden we het over. Ik zei hem dat mag ik nu niet hebben.
Zei hij "Ach, wat maak je je toch druk je bent niet dik hoor mama!" Ik zei: "jawel ik ben wel dik en moet afvallen" Hij zei: "Mam heb je ooit een olifant gezien die zich te dik voelt?" Ik zei: "nee die heb ik nog nooit gezien." Waarop hij zei: "Nou dan, jij bent ook niet dik, dus hou er nu maar over op en we eten gewoon pasta vandaag."
Nancy

 
 
Beugel
Ik weet niet meer hoe het kwam, maar van de week had ik het met Gerrit over orthodontisten en dat de kans groot was dat allebei de kinderen aan de beugel moeten. Rebecca (7) was in de buurt en opeens zegt ze: dan drukt die tandarts zeker op het knopje van de beugel en dan gaat de beugel zo naar voren of achteren in je mond.
Jo-Ann
Wegspoelen
Jesper (4) ging bij mij op bed zitten, want hij wilde een mailtje naar zijn ome Frank sturen.
Hij ging zelf zijn naam typen. JER Dat was fout, dus
toen vroeg hij of ik die laatste letter wilde wegspoelen, want die letter was niet goed. Het moest het slangetje zijn. (de letter s)Hij tikte weer verder tot zijn naam JESPER er stond.
Johan

Uitgeleid
Rebecca (7) moet elke avond een paar bladzijde hardop lezen. Vanavond zat ze te lezen en Gerianne kletste af en toe wat tegen mij. Opeens zegt Rebecca zegt, hou nou eens je mond want zo word ik uitgeleid. (afgeleid)
Jo-Ann

  blok    naar 7          naar menu          naar 9