Stichting Intermobiel

Prietepraatjes 9

Benen
Tante Edmee heeft wel benen, maar kan niet lopen...
Edmee

Geweer
Ik sta gekanteld in mijn elektrische rolstoel op het voetbalveld te kijken naar een wedstrijd van Gerianne. Een jochie van een jaar of 3 komt naar me toelopen, hij wijst naar mijn beensteun en vraagt is dat je geweer.
Jo-Ann
Kabouter Plop 
Niels (2,5) kwam bij mij op bed zitten met Jespers’ voetbalplaatjesboek. We gingen er samen in kijken.
Al snel kwamen op de pagina’s van Ajax, dus ik vroeg hem: “Wie is dat?” met de bedoeling dat hij hopelijk Ajax zou zeggen. Waardoor ik, Ajax-fan, extra trots zou zijn. Hij kijk naar de plaatjes van de keeper, de voetballers, trainer en logo.Waarna hij riep: “Kabouter Plop!”, al kijkend naar het logo.
Johan
Wat heb jij slappe voeten?
Onlangs lieten we de jonge buurtjongens,  die belletje lellen,  even binnen,  zodat ze me konden zien.  Ook showde ik de omgevingsbesturing.  Ze stonden met z’n tienen binnen om mijn bed heen. Eentje keek naar mijn voeten en zei: Wat heb je slappe voeten?  Hij bedoelde mijn spitsvoeten die in dwangstand.  Ik liet daarna mijn handen zien als voorbeeld dat dat net zoiets is.  Toen vroeg hij meteen  Zijn je handen dichtgeplakt of gelijmd? Ik legde uit dat dat door de spierziekte kwam,  maar hij vond het maar vreemd.
Veroni
 
Eerste verdieping 
We zaten buiten in de tuin te eten. Rebecca (7) zat op een tuinstoel. Ze had de stoelleuning achterover gezet en wilde zo eten. Ik zei haar dat ze de leuning rechtop moest zetten, want zo kon ze niet eten. Ze deed dat en toen ze dat gedaan had, zei ze. 'Zo hij staat in de eerste verdieping'.
Jo-Ann
Lereraxen 
Rebecca (7) lag op zondagmorgen even bij mij in bed. Die zaterdag had ze een drukke dag gehad, we hadden het over die dag en ook over wat ze vandaag kon doen. Het was mooi weer, dus ik zei "ik ga lekker buiten liggen". Zegt Rebecca "ik ga vandaag lekker lereraxen, of is het lerelaxen". Ik zeg: "je bedoeld relaxen". Haar antwoord: "oja dat bedoel ik, maar dat is ook zo'n lastig woord".
Jo-Ann
 
Hoe plas je dan?
Een paar buurjongentjes die steeds belletje lelde hadden we even binnen gelaten. Toen ik uitlegde dat ik op bed lag,  vroeg meteen een van de jongste jongens Hoe doe je dat dan als je moet plassen?  Ik legde uit dat dat ook op bed kan. Hij kon zich in mijn uitleg vinden,  zag ik. 
Veroni
Is je hond gehandicapt?
Emile was aan het praten met de jongens die belletje geleld hadden. Emile legde uit dat het vervelend was voor mij,  omdat ik een handicap had. Een van de jongste vroeg Is de hond van jullie gehan
dicapt? Het ging dus niet om de hond,  maar om mij.
Veroni

  blok    naar 8          naar menu          naar 10