Stichting Intermobiel

Prietepraatjes 10

Knopje
We staan bij de stoplichten en Shifra mag drukken op het knopje voor de fietsers. Vraagt ze:"waar het andere knopje voor is". Ik leg uit dat die voor de voetgangers is. Vraagt ze: "waar is dan het stoelknopje?" Ja goede vraag, waar is eigenlijk een knopje voor ons of voor scootmobielen
Elsa

Verbruiksaanwijzing
Rebecca (7) is samen met Gerianne een spelletje aan het maken uit de 'kick off'. Ze weet niet goed hoe het moet en vraagt het aan Gerianne. Hoor ik haar zeggen staat dat in de verbruiksaanwijzing.
Jo-Ann
Mee naar fysio 
Als Daan (6) met mij mee gaat naar fysio (wat eigenlijk nooit gebeurd) zit hij zich maar een beetje te vervelen. Hij wil ook op de loopband, met de gewichtjes oefenen en staat me eigenlijk in de weg. Op een gegeven moment ben ik met de oefentol bezig. Ik moet dan afwisselend op mijn linker en rechterbeen staan om de stabiliteit van de heup te trainen. Daan vind dat een makkie en we gaan wat overgooien met een bal, ik steeds op die tol staan. Dat gaat eigenlijk best goed totdat ie zijn voetje ineens op de tol zet en vraagt of het nu nog zo'n makkie is. Dat is best gevaarlijk en dat zeg ik hem dan ook, dat ik dan kan vallen en mij erg pijn kan doen. Komt zijn reactie: "ach mam, dan word je toch gewoon ziek, hoef je ook niet meer te werken".
Barbara
Jij bent zeker zo geboren?
Een jongetje van een jaar of zes vroeg aan me: je bent zeker zo geboren. Toen ik het kort uitlegde en vertelde dat hij ook zoiets kon krijgen, antwoordde hij ; ik hopelijk niet. Goudeerlijk dus.
Veroni
 
Naaktslakken?
Even voor de duidelijkheid: mijn dochtertje
van 3 zegt meestal de letter l i.p.v de letter r. en soms noemen wij hagelslag voor de lol naaktslakken. Nu zei mijn dochtertje gisteren ineens: Mama mag ik naaktslakken op mijn blootje?
Lous
Zeg ik toch 
Shifra (3) kijkt de afgelopen dagen weer naar K3. Bij één van de liedjes zingen ze tig keren 'hé hallo, hoe gaat het met jouw?' Opeens hoor ik duidelijk geïrriteerd uit de kamer klinken; 'ja, hallo het gaat goed, dat zeg ik toch.'
Elsa
 
Leonardi de Cavia 
Bij een liedje van K3 zingen ze Leonardi di Caprio. Volgens Shifra (3) moet dat Leonardi de Cavia zijn, ze vind het maar stom dat K3 dat niet weet. 
Elsa
Shifradag?
Ik ben met Shifra de stad in geweest. We gingen iets kopen voor vaderdag. Zegt Shifra: "Mama het is al Moederdag geweest hé? Toen kreeg jij kadootjes, maar wanneer is het nu Shifradag?"
Elsa
 
 
 

blok     naar 9          naar menu          naar 11