Stichting Intermobiel

Kinderwens

Je hebt een kinderwens, maar door je handicap blijft het helaas bij een wens.
Als je een lichamelijke handicap hebt, kan het zijn dat kinderen krijgen niet mogelijk is door je lichamelijke handicap. Ook kan het zijn dat je geen kinderen wil of kan, omdat je zelf teveel beperkingen hebt waardoor je niet zelf voor de baby kunt zorgen. Tevens kunnen problemen in de seksualiteit mee spelen. Daarnaast kan ook de kans op een erfelijke ziekte doorgeven, je besluiten om geen kinderen te nemen.  Hoe ga je daar mee om? En je partner? Wat heeft je besloten geen kinderen te 'nemen'?  Hoe is dit proces gegaan? Welke factor geeft de doorslag?

In deze deelrubriek kinderwens vind je:

 • Veroni vertelt over de beslissingen die ertoe geleid hebben dat het beter voor het kind is dat ze geen moeder wordt.Moeilijk maar zedenkt vanuit het kind en gaat niet uit van haar eigen wil en bevrediging. Geen moeder uit liefde voor haar kind.
 • Kinderen? Niet voor mij

  Het lijkt in onze maatschappij vanzelfsprekend dat er op een bepaalde leeftijd aan kinderen begint, maar dat geldt niet voor iedereen. Astrid (38) lijdt aan EDS en koos bewust voor sterilisatie. Lees hier het artikel uit Vriendin

 • Rosan heeft Marja geinterviewd over haar kinderwens. Zij en haar man wilden destijds graag een kind. Helaas hebben zij moeten ervaren hoe het is als je geen kinderen kunt krijgen. Na die periode kreeg Marja Posttraumatische Dystrofie in haar hele lichaam.  
   
 • Elsa heeft een artikel geschreven over haar eigen kinderwens. Zij en haar man hebben een dochter, Shifra. De eerste drie jaren na de geboorte van Shifra, maar ook de periode van de zwangerschap, waren erg zwaar voor Elsa. Toch heeft ze nog een kinderwens, maar haar verstand zegt nee. Lees hoe Elsa omgaat met haar kinderwens. 
   
 • Ik ben eigenlijk blij dat ‘dit oergevoel’ van kinderen krijgen mij bespaard is gebleven. Kinderwens of niet? Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld. “Heb je geen kinderwens?” Nee, ik heb geen kinderwens en mijn man gelukkig ook niet. Deze vraag is dus eigenlijk voor ons nooit aan de orde geweest. Maar nu ik wat ouder word (38 jaar), ben ik toch eens gaan nadenken waarom ik nooit geen kinderwens heb gehad. Lees hier het hele artikel van Astrid over kinderwens 
     
 • In het artikel van omgaan met SMA type 2 van Maggy Boone, 33 jaar uit Belgie vertelt ze uitgebreid over hoe ze omgaat met onderwerpen die komen kijken bij haar ziekte als werken, relaties, wonen, persoonlijk assistentie budget, leren leven met mijn handicap, het genieten van de kleine dingen en ook over haar dochter wens.  
     
 • Veroni vertelt in het interview Kinderen, leuk!, Alleen mijn lichaam werkt niet meeopenhartig over haar kinderwens die niet gerealiseerd kan worden. 'Kinderen krijgen is je eigen keuze en eigenlijk moet je ‘schijt’ hebben aan wat anderen ervan vinden, maar dat is super moeilijk', aldus Veroni. Dit artikel is hopelijk de aanzet tot een discussie, een dialoog.

Hier kan ook jouw verhaal komen te staan over hoe je met je kinderwens omgaat. Wil je zelf (eventueel anoniem) een stukje schrijven of meewerken aan een interview, mail dan o.v.v. opvoeden Als je graag een keer wilt spraakchatten over dit onderwerp, laat het dan ook even horen. Bij voldoende belangstelling is dit ook mogelijk.

Groetjes Veroni

 • Veroni over geen moeder uit liefde voor mijn kind!

  Veroni vertelt waarom ze geen kinderel wil nemen
 • Astrid over bewust geen kinderen nemen

  Kinderen?Niet voor mijHet lijkt in onze maatschappij vanzelfsprekend dat er op een bepaalde leeftijd aan ki...
 • Marja over omgaan met een kinderwens

  Omgaan met een kinderwens ‘Ik heb het verwerkt door door te gaan met het leven en heel veel praten met elka...
 • Elsa over haar kinderwens voor een tweede kind

  Verstandelijk denk ik: 'Wat ben ik toch rijk...' Als ik naar mijn leven kijk, heb ik veel om dankbaar voor...
 • Astrid over haar kinderwens of niet?

  Ik ben eigenlijk blij dat ‘dit oergevoel’ van kinderen krijgen mij bespaard is gebleven.   Kinderwens of n...
 • Omgaan met een kinderwens

  Kinderen, leuk!  Alleen, mijn lichaam werkt niet meeIedereen denkt op een bepaald moment in zijn of haar le...