Stichting Intermobiel

Prietepraatjes 12

In het ei 
Bij Daan in de klas, zitten 3 kindjes die er dit jaar een broertje of zusje bij krijgen. De 2-ling die als eerste gezinsuitbreiding verwachten, had een foto van de echo meegenomen om te laten zien wat er bij mama in de buik zit. Daan vertelde dat en zei heel droog daarna, bij de andere mama kun je nog niet zien wat er in de buik zit, die baby zit nog in het ei
Barbara
Tussen de sterren
Een gesprek tussen mij en mijn zoontje Jesper van 5 jaar. We waren naar de verjaardag van Roland (een vriend van ons) geweest, waar ook de vrienden Randal en Heidi waren. We hadden het daarna over andere vrienden. Papa, jij hebt veel vrienden. Als ik later groot ben wil ik ook heel veel vrienden hebben. Even later zei hij: “Als iemand dood gaat, dan heeft die ook veel vrienden.” Ik kijk hem niet begrijpend aan. Waarop hij zegt: “Ja, want dan ben je tussen de sterren.”
Johan
Kookboter
Met de kerst zouden we gaan gourmetten. Ik was bezig met het boodschappenbriefje en zei heb ik nu alles. Zegt Rebecca heb je ook kookboter. Ze bedoelde natuurlijk boter om in de pannetjes te doen.
Jo-Ann 

Knapperig gras
Dré en ik waren samen de hond aan het uitlaten. Het had gevroren en was flink koud. Dré opeens "mam wat het is het gras lekker knapperig". Ik lachen, hij "ja mam , het kraakt zo leuk".
Wanda
Vlieg
Afgelopen zomer toen we een keer buiten zaten te eten, ging er een vlieg op Niels (3) zijn eten zitten.Ik dacht op zijn aardappeltjes. Niels spreekt vlieg uit als ‘svlieg’.Hij houdt er niet van als vliegen en andere insekten in zijn buurt zijn.Soms gaat hij heel hard brullen, als een leeuw, om ze weg te jagen. Hij denkt dat dat werkt, maar daar schrikt een insect echt niet van. Ditmaal zei hij: ‘Svlieg moet zelf eten maken!’
Johan
Zielig visje 
Laura zit in haar eentje het hengelspel te doen. 1 van de visjes heeft een lam bekkie, daar gaat iedere keer het bekje vanaf waardoor ie niet hapt. Die bekjes mag ik er dan weer aandoen. Komt ze voor keer nummer zoveel bij me, mama dit visje is wel heeeel zielug hoor want die gaat iedere keer dood. Verdrietig hè.
Barbara

blok     naar 11          naar menu          naar 13