Stichting Intermobiel

Veroni ervaring met winkelen

'Even winkelen met mijn moeder zit er niet in voor mij. Vandaar dat we het via e-winkelen een beetje goed kunnen maken en zo een andere oplossing hebben gevonden.'

Ik kreeg in 1997 mijn PC bedtafel met PC. Toen ik in november 1997 in Het Dorp kwam te wonen, heb ik meteen kabelinternet genomen van Chello. De PC met internet betekende en betekent voor mij vrijheid, zelfstandigheid, eigen keuze en eigen regie. Ik kon met mijn mondbit zelf brieven typen, mijn collagetapes uitwerken en de rekeningen betalen. Ook ontdekte ik zo de e-winkels. Eindelijk kon ik zelf mijn eigen kleding kopen en rustig de tijd hebben om het te passen en retour te laten sturen. Anders was ik altijd afhankelijk van mijn moeder of van Emile die kleding kocht. Soms zat je weer met de ruiltermijn en hield je kleding die je eigenlijk niet wilde hebben.

Ik vind best moeilijk kleding, vooral een winterjas of een goede trui. Ik heb niets aan shirts en truien met een capachon, rits, kraag of een hele wijde voorkant. Een winterjas vinden waar ik ook in kan komen is helemaal een crime. Ook zit ik altijd met de kraag. Door de kinbesturing kan je geen opstaande kraag hebben. In het verleden heeft mijn rolstoel al de nodige capriolen gemaakt door een sjaal of verkeerde winterjas. Als je op bed ligt, zit toch veel kleding niet lekker. Ook trek je het naar achteren waardoor dus een kraag of vest met een rits een ramp is. Het is dus belangrijk  om even de tijd te hebben om iets aan te passen en ook te voelen of het echt goed zit. Vroeger kocht ik nog weleens een shirt, omdat ik hem zo leuk vond maar die niet goed zat. Dat doe ik nu niet meer. Kleding die niet lekker zit, geef ik altijd aan familie en vrienden of doe het in de kledingzak voor het buitenland. 

Ik vind het grote voordeel van internet winkelen dus dat je het in eigen tijd en tempo kan doen. Je kan eerst kijken waar de aanbiedingen zijn en of er iets bij zit wat ik zoek. Het neemt best de nodige tijd in beslag als je bijvoorbeeld bij de Wehkamp de opruiming doorkijkt. Gelukkig kan je goed aangeven welk product je ziet, eventueel welk merk en zelfs welke kleur. Dit is handig als je iets specifieks zoekt. Ik ben echt iemand van de opruiming en koopjes. Ik heb liever 2 leuke shirts dan één hele dure. Slechts af en toe koop ik een duur shirt als ik het echt te gek vind en ook zeker weet dat ik het vaak aan zal hebben.

In het begin winkelde ik vooral voor kleding, maar nu koop ik ook wel regelmatig bij de kwast en bij Ebay hobby spullen en kado artikels. Ik vind het voor de scrapbook collages die ik veelal op thema leuk om op Ebay rond te snuffelen naar leuke achtergrondvellen en 3d plaatjes die bij dat thema passen. Ik maak de collages regelmatig met mijn moeder. Zo kunnen we iets samen maken en doen. Tevens kunnen we samen kijken op Ebay naar leuke spullen. Even winkelen met mijn moeder zit er niet in voor mij. Vandaar dat we het via e-winkelen een beetje goed kunnen maken en zo een andere oplossing hebben gevonden.
Groetjes Veroni Steentjes