Stichting Intermobiel

Websites bouwen

‘Het heeft geen zin om bij de pakken neer te zitten en iedere dag te vloeken op de medici. Je moet zorgen dat je iets vindt om de dag mee door te komen en contact met lotgenoten hebben.’
 
In ieder Mobiel Magazine tref je het verhaal achter een link aan. Deze keer het verhaal achter de link www.famfidde.nl van Johan Fiddelaers. Johan heeft als hobby websites bouwen.
 
Wie Johan Fiddelaers is
Johan Fiddelaers is 37 jaar oud, is getrouwd en heeft twee kinderen van vijf (Jesper) en drie jaar, (Niels). Johan is twaalf jaar boekhouder geweest,maar moest zijn baan opgeven wegens een hernia. De hernia mondde na twee operaties uit in ernstige, chronische neurologische klachten. Na diverse revalidaties en therapieën hebben de artsen Johan meegedeeld dat hij ernstig gehandicapt is en zal blijven. Sinds november 2004 zit Johan in de WAO en ligt hij 22 tot 23 uur per dag op bed. Hij heeft al sinds begin januari 2006 niet meer kunnen zitten. Johan kon vroeger nooit stilzitten, maar moet nu gedwongen stilliggen. Toch heeft hij het nog iedere dag druk. Hoe meer hij bezig is, hoe minder hij aan zijn rugklachten denkt. Sinds kort is Johan ook penningmeester van Stichting Intermobiel.
 
Waarom Johan de website heeft opgezet
Op 29 juni 2004 werd het tweede kind van Johan geboren, Niels. Hij wilde graag foto’s van hem op Internet plaatsen voor familie en vrienden. Hij heeft daarvoor toen, naar eigen zeggen, een simpele website op Xs4all gemaakt. Johan merkte dat hij het leuk vond om websites op te zetten. Van een maatschappelijk werkster kreeg hij het advies om een bezigheid te gaan zoeken als tegenhanger voor het reeds opgegeven werk. Deze bezigheid moest voldoen aan de volgende criteria: dagelijks, mogelijkheden om in te ontplooien en uitvoerbaar vanuit het bed.Het was voor hem een logische stap om zich verder te verdiepen in het maken van websites.
 
Wat de website inhoudt
Op de website van Johan is informatie te vinden over zijn gezin, hobby’s en rugproblemen. Sinds vijf maanden zet hij ook informatie voor lotgenoten op zijn website over het traject tot het verkrijgen van aangepast vervoer. Johan heeft een speciaal bed in zijn auto laten aanbrengen. Hij vindt het leuk om mensen hierin wegwijs te maken, aangezien het een lastige weg is die bewandeld moet worden met verschillende instanties. Hij correspondeert hierover met lotgenoten en doet op deze manier ook nieuwe contacten op. Tot slot houdt Johan ieder jaar voor familie en vrienden toto’s voor de Tour de France en het EK en WK voetbal. Iedere dag staan de actuele standen op zijn website.
 
Hoe Johan het voor elkaar heeft gekregen
Johan heeft als gevolg van zijn handicap veel tijd. Als hij iets niet weet gaat hij op zoek op Internet, in boeken, handleidingen van programma’s of hij kan een vriend, die veel ervaring heeft met het maken van websites, raadplegen. Naarmate Johan meer te weten kwam, is hij het maken van zijn website steeds uitgebreider en professioneler aan gaan pakken. Na de website van Xs4all heeft Johan met een simpel programma een grotere website bij Chello gemaakt. Daarna heeft hij zijn eigen domeinnaam aangevraagd. Hierop heeft Johan zijn website sindsdien verder geprofessionaliseerd door gebruik te maken van steeds geavanceerdere programma's. Door deze programma's heeft hij ook de schrijftaal leren ontdekken. De meeste tijd is Johan kwijt aan een goed ogende lay-out en het grafisch mooi maken van de website.
 
Wat het voor Johan betekent
Johan heeft zijn website allereerst voor zijn eigen plezier opgezet. Het maken van websites is zijn grootste hobby. Als hij geen zin heeft om iets uit te leggen, kan hij mensen, die steeds vragen wat hij nu precies heeft, verwijzen naar de website waar uitgebreid staat uitgelegd wat er precies aan hem mankeert. Johan is veel tijd alleen thuis en zijn website zorgt er voor dat er contact met anderen ontstaat, wat erg waardevol voor hem is. Johan heeft voor de acceptatie van zijn handicap veel steun gehad aan contacten met lotgenoten van Stichting Intermobiel. Het heeft zijn acceptatie volledig gemaakt en ervoor gezorgd dat hij makkelijker over dingen heen kan stappen. Lotgenoten zitten in hetzelfde schuitje, delen ervaringen met hem en begrijpen hem heel snel. Als Johan een e-mail stuurt naar lotgenoten krijgt hij bovendien heel snel reactie, omdat ook zij achter de computer zitten. Dat is anders met vrienden die werken en doordeweeks niet of nauwelijks achter de computer zitten.
 
Wat de toekomstplannen zijn
Johan is continue bezig met het updaten en verfraaien van zijn website. Verder maakt Johan ook andere websites voor vrienden en familie. Zo heeft hij onder andere een website opgezet voor een oude buurjongen, die eigenaar is van een zalencentrum/ partycentrum. Ook heeft hij een website gemaakt voor een bevriend echtpaar, welke gingen emigreren naar Duitsland. Dit deden zij om hun droom te realiseren: vakantieappartementen runnen en verhuren aan vakantiegangers. Het is voor Johan geen optie om hier geld mee te verdienen. Hetis zijn hobby, omdat hij in mindere tijden helemaal niets kan doen. Daarom moet er geen tijdsdruk op het maken van websites komen te staan. Johan vindt dat je niet te veel in één keer moet willen, omdat je anders stappen overslaat en het niet meer lukt.
 
Johan heeft graag contact met lotgenoten en wil graag mensen helpen die een aangepaste auto willen. Als mensen vragen hebben, kunnen ze dan ook altijd op www.famifidde.nl terecht en kunnen ze hem e-mailen.
 
Geschreven door Ingrid Wijnen m.m.v. Johan Fiddealers
Geredigeerd door Veroni Steentjes