Stichting Intermobiel

Lennie over verschillende Dwell click programma's

Leverancier: zelf gekocht / gratis

Naam gebruiker: Lennie

Vergoed door: zelf gekocht / gratis

 

mousetool screenprintDwell-clickprogramma’s zijn programma’s die voor je klikken als je de muis stil houdt op een bepaalde plek op het beeldscherm. Ik gebruik het om mee te klikken als ik op de computer bezig ben. Ik heb ongeveer 20 dwell-clickprogramma’s uitgeprobeerd. De beste vind ik mousetool (gratis),

 

Dragger dragger (gratis twee weken, maar daarna werkt het  nog. Klik hier om de proefversie te downloaden)

en dwellclicker 2 (£ 12.)
dwell clicker 2screenshot

 

Dragger kun je twee weken uitproberen. Daarna zou je ervoor moeten betalen, maar het blijft ook werken als je niet betaalt. 

Standaard maakt de computer een links klik als je je muis stil houdt. Als je bijvoorbeeld rechts wilt klikken, moet je eerst je muis boven de knop voor rechtsklikken houden en dan op de plaats waar je wilt klikken.

 

Voor en nadelen
Wat ik fijn vind aan mousetool is dat je kunt slepen door direct achter je klik de muis te bewegen. Bij alle andere programma’s moet je om te slepen eerst een knop selecteren om aan te geven dat je wilt slepen. Wel ontbreekt bij mousetool het helpmenu en ziet het er minder mooi en professioneel uit dan Dwelclicker en Dragger. Wat ik niet zo fijn vind aan dwell-clickprogramma’s is dat het niet altijd werkt, bijvoorbeeld niet bij toestemming geven om een programma te installeren, en ook kan ik er niet goed gedetailleerd mee slepen. Ik vind het bijvoorbeeld moeilijk om een rand van een venster ermee verplaatst te krijgen.

 

Voor mij is het een mooie aanvulling bij klikken met knoppen of klikken op een andere manier, zodat het aantal klikken dat ik moet maken verminderd is, maar ik heb er graag een andere mogelijkheid bij.

Bijdrage van Lennie
Augustus 2016