Stichting Intermobiel

Ervaringen

Op deze pagina vind je ervaringen van mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte op het gebied van seksualiteit in de breedste zin van het woord, dus ook met samenhangende onderwerpen als;
 

 • (para)medici: Heb je bijvoorbeeld ooit van een (revalidatie)arts of maatschappelijk werker hulp of advies gehad op het gebied van seksualiteit? Of hebben ze genoemd of aangeboden dat een seksuoloog je wellicht advies kan geven? Of hoe reageerde een arts toen je zelf vroeg of seks nog mogelijk was na je handicap of na een bepaalde operatie?
   
 • Relaties: Is je relatie veranderd na je handicap? Zien jongens of meisjes je nog staan met handicap? Hoe reageren ze op je handicap in het algemeen? Als je je handicap later hebt gekregen, is het merkbaar dat je moeilijker een relatie kunt vinden met handicap?
   
 • Seksualiteit: Is de seks veranderd na je fysieke beperking? Is het minder geworden of alleen anders? Wat is je ervaring met seksspeeltjes? Geeft het een toevoeging aan je seks leven? Wat als je alleen bent en geen partner hebt en een handicap hebt, heb je zelf zin in seks? Kan je jezelf bevredigen? Zou je hiervoor een vibrator gebruiken?  Als er een aangepaste vibrator zou bestaan, zou je die dan aanschaffen als je hem zelf kunt bedienen? Op deze pagina vind je ook ervaringen van gebruikers met glijmiddelen en seks hulpmiddelen of speeltjes. en over andere zaken zoals sexy kleding  Wat als een erotische hulpverlening mogelijk zou zijn, zou je er gebruik van maken?  

We hopen natuurlijk dat deze pagina's gevuld gaan worden met jouw ervaringen. Zo kunnen we leren van elkaars verhalen en wellicht erkenning en herkenning vinden in elkaars ervaringen. Ook kan je er wellicht iets van leren hoe je een bepaalde situatie anders aan kunt pakken. Jouw ervaring is dus erg welkom!

Je kan dit mailen o.v.v. seksualiteit. Vanzelfsprekend wordt er zorgvuldig mee omgegaan. Alle bijdrages worden anoniem geplaatst, dus zonder naam. Ook zijn andere ervaringen welkom op het gebied van seksualiteit die niet in een van de drie rubrieken past. Dus schrijf je ervaring op, en mail het naar ons toe o.v.v. seksualiteit, zodat we het hier kunnen toevoegen.

Alvast bedankt! 
Groetjes Stichting Intermobiel

 • Is anonieme AWBZ seks mogelijk?

  Kan de AWBZ zorg omgaan met seks met een handicap?
 • Seks met een handicap Try before you die!

  Veroni Steentjes is door Complex Regionaal Pijnsyndroom (CRPS) fysiek beperkt is. In haar ogen houdt seksua...