Stichting Intermobiel

Prietepraatjes 16

Kleine voetballers zijn beter. nieuw
Niels zijn grote broer Jesper (6) zit bij voetbal. Op een avond zegt Niels ineens tegen mij: 'Pap, kleine voetballers zijn beter dan grote.' 'Hoezo?', vraag ik. Niels vervolgt: 'Kleine voetballers maken wel eens 20 goals, groten niet.' Inderdaad bij de F-jes zijn uitslagen van 20-2 helemaal niet vreemd, terwijl topploegen 2-1 of zo spelen. Ik moet hem dus in feite gelijk geven.
Johan
Oorsmeer.
Dré vroeg me gisteren of ik zijn oren wilde schoonmaken. Uiteraard kwam op een gegeven moment de vraag: Waar komt oorsmeer vandaan mama? Maar hij gaf zelf al antwoord: Zijn dat al de vieze woorden die je hoort?
Wanda

de film 'Het boek van Sinterklaas'.
Jesper en Niels gingen met hun school naar de bioscoop om de film 'Het boek van Sinterkaas' te zien. Enkele weken eerder hadden ze deze film ook al gezien, met hun mama. Bij een bepaalde scene moest het kindje naast Jesper huilen, Jesper (6) moest ook bijna huilen. Na afloop zei hij tegen zijn broertje Niels (4), dat hij bijna had moeten huilen. Waarop Niels hem bestraffend zegt: "Maar je had de film toch al een keertje gezien!".
Johan

Tellen tot...
Niels (4 jaar) kan al goed tellen. Hij doet dat op de volgende manier, volgens zijn eigen logica:
één, twee, drie, ..., elf, twaalf, drie en één, vier en één, vijf en één, ..., negen en één, twintig, één en twee, twee en twee, ..., negen en twee, tien en twintig, één en drie, twee en drie, ..., negen en drie, veertien, één en vier, ...
Johan

Hocus pocus pilatus pas.
Een zoontje (5) van een vriendin van mij had op school een toverstok gemaakt. Waarbij hij dus toverde: 'Hocus pocus pilatus pas ik hoop dat je weer normaal bent.' Ik had geen flauw idee wat hij met normaal bedoelde, dus reageerde: 'Joepie, het is gelukt.'
'Nee, hoor.' gaf hij als antwoord 'Je zit toch nog steeds in dat karretje'. (=de scoot)
Zo zie je dat kinderen, die met je zijn opgegroeid, op een gegeven moment toch doorhebben dat het anders is dan anders.
Wanda

Oefeningen doen. In het begin van de avond doe ik dagelijks mijn liggende oefeningen. Ik lig dan op mijn rug en steek afwisselend mijn rechter- en linkerarm de lucht in. Beide handen zijn gevuld met een halter van 2 kilo. Gisteravond wilde Niels (4) ook meedoen. Hij had kinderhalters en deed me precies na. Na afloop voelde ik zijn spierballen en sprak hem bemoedigend toe dat ik kon voelen dat hij nog sterker was geworden. Daarna voelde hij mijn spierballen, maar pakte mijn elleboog vast... Vervolgens, nu hij een beetje sterker was geworden, vroeg hij mama of die met hem wou vechten. Even later tilde hij mijn halter op en daarna de zjine waarna hij opmerkte over de zijne: "Deze is slapper."
Johan

De sokken van Sinterklaas.
Onze kinderen waren met mama in de winkel en toen zei Jesper dat hij nieuwe sokken nodig had. en vervolgde: "Die vraag ik dan aan Sinterklaas." 's Avonds kwam Sinterklaas bij oma en wat kreeg Jesper onder andere: sokken. Toen zei hij verwonderd: "Die heb ik vanmorgen pas gevraagd!"
Johan


 naar 15          naar menu         naar 17