Stichting Intermobiel

Studie

Deze keer behandelen we het thema studie. Het gaat om studeren in de breedste zin van het woord. Studeren houdt in jezelf ontwikkelen en ontplooien . Het thema studie laat zien dat er zeker mogelijkheden zijn voor jongeren met een lichamelijke handicap om te studeren! 

Nieuw: 
'Ik wil graag aan iedereen die een studie volgt of wil gaan volgen het volgende meegeven: als je zelf inzet toont, is er heel veel mogelijk.'
Ilona schrijft een artikel over haar ervaringen omtrent studeren met een lichamelijke beperking:
Hallo, ik ben Ilona Zwiers, 21 jaar. Ik woon samen met mijn vriend in Sneek. Doordat ik het hypermobiliteitssyndroom heb, ben ik behoorlijk beperkt in mijn bewegingsvrijheid. Ik kan nog ongveer zo’n driehonderd meter lopen. Mijn energie level is hierdoor ook niet zo als die moet wezen. Nu zit ik weer op school om een andere opleiding te volgen om later een passende baan te vinden. Lees hier haar volledige artikel.

Het thema studie is breed uitgewerkt door een informatieartikel met veel links. In studie ervaringen vertellen Marianne en Veroni over de verschillende opleidingen en cursussen, die ze de afgelopen jaren gevolgd hebben. In het interview vertelt Hanneke over haar studie biomedische wetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Marinda vertelt haar ervaringen over het studeren om zo zelf websites te kunnen bouwen. In het artikel persoonlijk vind je korte impressies en ervaringen van zes jongeren met een beperking rondom het thema studie. Het artikel Try me! vertelt het verhaal van Veroni die met bed drie jaar lang colleges volgde aan de Universiteit in Nijmegen voor de studie culturele antropologie. In tips vind je handige tips die je verder kunnen helpen als je met een handicap wilt studeren.

Tip:  Het Magazine ANDERS/OM: Neem gratis een abonnement op het gloednieuwe, vrolijke en fullcolourblad magazine ANDERS/OM. Voor als je niets wilt missen over studeren met een beperking of chronische ziekte van Handicap en Studie. Klik dan hier

We wensen je  veel leesplezier!  Nieuwe bijdrages zijn altijd welkom of vragen, mail ons o.v.v. themakamer
Groetjes Marianne Verschoof en Veroni Steentjes en met dank aan Pauline, Karien, Annelies, Hester, Joyce en Karen