Stichting Intermobiel

Rolstoelonderdelen

Rolstoel onderdelen:
- Rolstoelhoepels met rubber inleg   
 -Plateau voor boodschappenkratje op een rolstoel mee te vervoeren 
- Aangepast werkblad op elektrische rolstoel 
- Begeleidersbesturing op elektrische rolstoel 
- Elektrische armondersteuning op elektrische rolstoel 
- Zitkuip voor elektrische rolstoel 
-
T-stick voor rolstoelhocky
-
Armon Armondersteuning 
-
Kinbesturing 
- Beenkap voor op rolstoel
- Drinkbekerstandaard 
Voet beschermer  
Fietsstepje voor achterop de rolstoel 
- Superplu voor rolstoel, scootmobiel of rollator 
- Voetenzak
- Karabiner voor achter op de rolstoel
-
Camelbag die ook op de rolstoel mee te nemen is
- Connecteasyshop 
- Voetenzak 


Kussen:
Roho contour select rolstoelkussen  NIEUW
- Jay active rolstoelkussen   NIEUW 
- Tempur rolstoelkussen  
- Jay J3 rolstoelkussen 
- Invention kussen 
- Rolstoelkussen van de firma Kubivent
Rolstoelkussen (Trulife gell cell) 
Luchtgevuld rolstoel kussen 
 


 

naar boven

Armon Armondersteuning
Leverancier : MicroGravity Products
Naam gebruiker : Bianca Mastenbroek
Vergoed door : zorgverzekeraar
armondersteuning1armondersteuning 2 armondersteuning 3armondersteuning 4

De Armon is een armondersteuning voor mensen die weinig spierkracht in de armen hebben, bijvoorbeeld ten gevolge van een dwarslaesie, een herseninfarct of een van de vele spierziektes. De Armon is bedoeld voor mensen die te weinig spierkracht hebben om (langdurig) hun armen op te tillen en te bewegen. Omdat de Armon het totale gewicht van de arm compenseert (de arm zweeft), is er nog maar heel weinig kracht en energie nodig om de arm te bewegen, vergelijkbaar met bewegen in water. De gebruiker is degene die ‘stuurt’, de Armon neemt alleen het gewicht voor de gebruiker over. Ook het extra gewicht van bijvoorbeeld jeen kop koffie of een mobieltje kan door de Armon gecompenseerd worden. Hierdoor wordt het (weer) mogelijk om alledaagse handelingen, zoals eten, drinken of een hand geven, te verrichten zonder al te veel inspanning. Ik heb de Armon nu twee jaar, en ik kan hem geen minuut meer missen :) Zonder de Armon kan ik mijn arm niet van mijn werkblad optillen. Nu kan ik hem weer vrijelijk bewegen. Ik kan weer zelfstandig eten (heel belangrijk voor mij), drinken, mijn bril opzetten, tanden poetsen, mijn neus snuiten, kriebelen op mijn hoofd, enz. Er is een wereld voor me open gegaan.
Meer informatie 


Pijl omhoog

Beenkap voor op rolstoel
Afkomstig van: Meyra Apeldoorn
Naam gebruiker: Alma Bosman
Vergoed door: gemeente 

 Foto: Beensteun Foto: beensteun
Klik op de foto voor een uitvergroting

De beenkap voor op de rolstoel is eigenlijk een grote schoen waar mijn voet in kan liggen, zodat mijn voet is beschermd voor dingen van buitenaf zoals voor de kou voor de warmte. Ik kan geen schoen dragen vandaar deze aanpassing. Meyra heeft dit ontworpen, maar het is heel simpel na te maken.  Het is op elke stoel aanpasbaar te maken Je doet de klep open legt je been op de beensteun en doet de bovenste klep weer dicht .

Ikzelf vind het een geweldige uitvinding,  want hierdoor kan ik naar buiten en ik ben beschermd. Ook kunnen mensen mijn voet niet zien,want daar heb ik ook problemen mee.  De beensteun kun je ook van de rolstoel afhalen. Hij is wel zwaar dus ik moet dat laten doen. Bij de beenkap zitten ook bondjes bij die je erin kan leggen voor in de winter. Ik gebruik dit zelf nooit. Als het leer wat erom zit op is, kunnen ze hem op nieuw bekleden. Het is schoon te houden met water en daarna goed afdrogen.


Pijl omhoog

Drinkbekerstandaard
Leverancier: RTD Het Dorp
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: gemeente WVG

drinkbekerstandaard

Klik op de foto voor een uitvergroting

Deze drinkbekerstandaard kan ik dus in een buisje naast de rolstoel laten steken. Het steekt niet uit buiten de rolstoel. Ook is hij er dus makkelijk uit te halen als je hem niet nodig hebt. Dan steek ik hem bij de hoofdsteun achter het schuim. Het rondje van de drinkbekerstandaard is wel redelijk klein voor grote glazen. Als het niet past, vraag ik of het in een ander glas kan. Ik heb altijd wat rietjes bij me in de rolstoel naast het schuim. Op de foto zie je net wat rose van het rietje. Een handige aanpassing dus zodat ik ook een keer zelf kan drinken als ik uit eten ga of ergens iets drink tijdens het winkelen. Ook deze aanpassing is gemaakt door RTD Het Dorp.


Pijl omhoog

Voet beschermer
Leverancier: RTD Het Dorp
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: Gemeente WVG

 voetbescherming

Klik op de foto voor een uitvergroting

Ik heb door de posttraumatische dystrofie aanrakingspijn. Als ik op de rolstoel lig, steken mijn voeten altijd iets uit. Aangezien mijn voeten het gevoeligste zijn, kwam de RTD op het idee om er een bescherming voor te maken. Ik kan het er dus op doen als ik weg ga waar vaak mensen langs je rolstoel lopen bijvoorbeeld tijdens het winkelen. Een handtas komt makkelijk tegen je voeten. De stang kan in een buis gestoken worden en vastgedraaid worden onder het uiteinde van de rolstoel. Ook is in te stellen hoeveel ruimte er is tussen het uiteinde van het matras en de steun zelf. De steun zelf is van zacht materiaal gemaakt, zodat het minder pijn doet als ik er met mijn voet tegenaan kom. Het vierkante vlak van de steun is 17 bij 30 cm.  Ik vind het een ideale super uitvinding. Ik ben nu iets geruster dat mensen minder makkelijk tegen mijn voeten aan kunnen stoten.


Pijl omhoog 

Kinbesturing rolstoel
Naam leverancier: RTD Het Dorp
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: Gemeente afdeling WVG

kinbesturing 

klik op de foto voor een vergroting

Ik rijd met een kinbesturing. Via een motor kan je deze dus naar je toe en van je af draaien. De aansturing gaat via de scanner. Met de blauwe knop bij de hoofdsteun bedien ik de scanner. Hiermee kan ik ook de deuren elektrisch open en ook de omgevingsbesturing bediening zit op de rolstoel via de scanner. Ik bedien de scanner met de blauwe knop bij de hoofdsteun. De rode knop is de noodknop. De rolstoel stopt meteen als je hierop drukt.

Sinds kort kan ook de gehele kinbesturing eraf gekoppeld worden. Dit is erg handig als je ergens bent bijvoorbeeld op een terrasje. Normaal zou ik de gehele kinbesturing naar buiten moeten draaien geheel achter de rolstoel. Dat neemt veel plek in en is onhandig voor anderen. Nu kan het er gewoon afgekoppeld worden, zodat je geen last van de kinbesturing hebt tijdens het drinken of iets eten. Ook kan ik dus wisselen tussen de kinbesturing en handbesturing. Nu ik wat meer handfunctie had, dacht ik dat ik wel met de hand zou kunnen rijden, maar in de praktijk valt dat erg tegen. Ik wil wel allebei besturingen behouden, omdat ik in de winter kou aanvallen heb en dan erg tril dus niet kan rijden met de hand. Gelukkig dat allebei functies mogelijk zijn, zodat ik niet in de problemen ben nu het met de handrijden niet lukt.


pijl omhoog

Fietsstepje voor achterop de rolstoel
geleverd door: Fietsenwinkel
Naam gebruiker: Hanneke Deenen
Vergoed door: niet, zelf gekocht.

stepje

Klik op de foto voor een uitvergroting

Ik heb wel eens een duwtje nodig om de stoep op te gaan. Door het fietsstepje achter op de rolstoel, is het voor degene die me de stoep op helpt minder zwaar.


pijl omhoog

Super plu voor op rolstoel/rollator/scootmobiel
Naam leverancier:  Plumobility 
Klik hier voor het word bestand
naam gebruiker: Selma
Vergoed door:  niet vergoed, zelf betaald. 
(voor een rolstoel zijn de kosten: superplu 24,95 + montage steun 19,95 + 12,-- verzend en administratiekosten)


superplu    bevestiging van de superplu

Klik op de foto voor een uitvergroting

Deze superplu met montage sets is toepasbaar voor de rolstoel/rollator of scootmobiel. De superplu is zowel voor de regen als voor de zon.

De kosten verschillen. Vooral voor de scootmobiel is het systeem duurder (30,--). Het is ook mogelijk dat je de plu overzet van de rollator naar de rolstoel. Dan hoef je geen nieuwe montage steun te hebben. Wel als je het van de rolstoel naar de scootmobiel wilt doen of van de rollator naar de scootmobiel.

Het bedrijf geeft zelf aan dat dit product in principe niet vergoed wordt. Alleen wordt in sommige gevallen de montage vergoed als deze montage sets niet op jouw rolstoel of scootmobiel passen. Als je de plu nodig hebt voor bijvoorbeeld een zonne allergie is het wel medisch noodzakelijk. Als je het niet vergoed krijgt, bewaar dan de bon en neem deze kosten mee met de belastingaangifte.
 
De bestelde artikelen worden onder rembours geleverd via TPG-Post. Bestellingen vanaf 75 euro (inclusief BTW) worden gratis bezorgd. Voor bestellingen onder de 75 euro betaald u 12 euro (inclusief BTW) voor de administratie- en verzendkosten. Deze produkten worden binnen 14 dagen op de bus gedaan.  


pijl omhoog

Voetenzak Wheely Cosy met warme voering
Naam Leverancier: easyadl.nl
Naam gebruiker: Jo-Ann Snel
Vergoed door:WVG

voetenzak Bovenkant voetenzak
Klik op de foto voor een uitvergroting 

In eerste instantie had ik een schootskleed van de wvg gekregen.Maar omdat hier de wind nog aan de achterkant doorwaait had ik er weinig aan. Ik was helemaal verkleumd en verkrampt, als ik een poosje buiten was geweest. Een schootkleed is geen standaardvergoeding en moet medisch noodzakelijk zijn wil je het vergoed krijgen. Omdat ik het fenomeen van Raynaud heb en het belangrijk is dat ik me warm aankleed, hebben ze het vergoed. Ik vond het dus jammer dat ik het schootskleed vergoed had gekregen, maar dat ik er straks in de winter niets aan zou hebben. Ik dacht er moet toch ook iets zijn wat dicht is. Na wat zoeken op het internet vond ik de voetenzak. Toen heb ik contact opgenomen met de wvg en mijn probleem voorgelegd. Ze waren het ermee eens dat ik aan het schootskleed weinig had,en ik mocht het schootskleed inleveren en de voetenzak bestellen bij easyadl.

Ik ben echt heel blij met de voetenzak, want hij is echt lekker warm. Het is ook fijn dat er een rits inzit. Want nu kan ik er op gaan zitten en de rits dichtrekken. Geen geklungel om dingen aan de rolstoel vast te maken en open maken, zoals met het schootskleed. Je hebt er ook gewoon bewegingsruimte in, omdat de zak niet aan je voetensteunen vast zit, zoals bij het schootskleed. Kortom ik ben erg blij, dat ik bij de wvg heb nagevraagd of ik het schootskleed om mocht ruilen voor een voetenzak.  


pijl omhoog

Luchtgevuld rolstoel kussen
Leverancier: Welzorg
Naam gebruiker: Jo-Ann Snel
Vergoed door: gemeente WVG

rolstoelkusen starlight
klik op de foto voor uitvergroting

Toen ik de elro kreeg, zat er een tempur kussen in. Het was voor mij geen fijn kussen, want ik had veel last van de hobbels, en als ik te lang in de rolstoel zat/lag kreeg ik erg veel last van mijn heupen en stuitje, extra pijn maar ook doof en slapend gevoel. Van een uur in de rolstoel had ik best wel lang napret. Iets wat ik natuurlijk niet zo fijn vond, want ik hoopte gewoon dat ik veel meer weg zou kunnen met de elro. Ik had het al een paar keer aangegeven. In juli had ik de defenitieve toezegging van de elro en toen kwam de medewerker van de welzorg om de stoel exact op mij af te stellen. De ergotherapeute dacht dat mijn kussen goed was, omdat een tempur kussen zich naar je lichaam vormt. Ik merkte er weinig van en vroeg het toen aan hem. Hij zei juist het tegenovergestelde en dacht dat een luchtgevuld kussen wel eens de oplossing zou kunnen zijn.  We gingen eerst een proefkussen uitproberen. Nu ik kan je vertellen toen ik daar op zat en over het hofje reed, had ik veel minder last van de hobbels omdat het mee veerde.  Ik kan er beter in zitten, maar ook langer liggen. Ik hield het nu gewoon een x-aantal uren uit in de elro. Iets wat ook de bedoeling was, zodat ik ook eens wat langer weg kon. Het is dus ook dit kussen geworden.

Ik kreeg het kussen van het merk starlock. Dit kussen is ontwikkeld om een zo goed mogelijk comfort te bieden in combinatie met uitstekende stabiliteit.  Doordat je het kussen op kan pompen, kun je een ideale zitpositie verkrijgen en als het nodig is dit ook weer aanpassen. Het kussen is ook geschikt voor mensen met Anti-Decubitus. 


 

  • Tasje voor aan rolstoel

    Leverancier: Esprit Naam gebruiker: Lilian Goudzwaard Aanvullende informatie: Dit tasje heb ik zelf bedacht...